Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΡΙΟΥ!


Τραγανά και πανεύκολα μπισκότα τυριού!

Μία από τις νοστιμότερες και ευκολότερες λιχουδιές που δοκιμάσαμε τελευταία, έχει 3 μυστικά για να βγει τέλεια: 1. να έχετε διάθεση να λερωθείτε (χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να βγει καλύτερη η ζύμη), 2. να κρατήσετε το βούτυρο κρύο ώστε να έχετε πλούσια γεύση και 3. μην είστε φειδωλοί με το τυρί, βάλτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Υλικά

2 κούπες και 2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο πιπέρι καγιέν
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. μαύρο πιπέρι
2κ.γ. baking powder
7κ.σ. βούτυρο, κρύο....

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3/4 ξινόγαλα
αλάτι κοσέρ για το τέλος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
2. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Αν σας έχει ζεσταθεί, βάλτε τα σε ένα μπολ και αφήστε τα 10 λεπτά στο ψυγείο πριν συνεχίσετε. Ρίξτε το κομμένο βούτυρο στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το τυρί και ανακατέψτε πολύ καλά.
3. Προσθέστε το ξινόγαλα στο μείγμα και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να δέσει. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο ξινόγαλα ακόμα, προσθέστε ελεύθερα, μην το παρακάνετε όμως με το ζύμωμα.
4. Κυλήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την σε τετράγωνο σχήμα και κόψτε μικρά, παχιά τετραγωνάκια. Αν θέλετε πασπαλίστε τα με λίγο καλό αλάτι. Ψήστε τα για 12-16 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.


Δείτε επίσης: Σουφλέ με τυριά και ζαμπόν!



Πηγή:Queen.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...