Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΜΑ ΕΤΩΝ 40+ ! Η HALLE BERRY ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ! ΕΣΥ;



Μαμά ετών 40+
 Η Halle Berry το τόλμησε ! Εσύ;

Σήμερα που διάβαζα αγγλικές εφημερίδες με τον καφέ μου  στο χέρι είδα την φωτογραφία και της ευτυχισμένης Halle  Berry. Είναι 47 χρονών ηθοποιός και υπεροχή τα κιλά της εγκυμοσύνης το μονό που πέτυχαν είναι να την κάνουν πιο γλυκιά! Σε λίγες μέρες θα έχει στην αγκαλιά της το δεύτερο παιδί της. Θα σκεφτείτε τι ανάγκη έχει χρήματα έχει, τους καλύτερους γιατρούς έχει, νταντάδες να τα μεγαλώσουν έχει, τι της λείπει;  Γιατί όχι; Οι επόμενες σκέψεις ίσως είναι ποίο προσωπικές ...Όμως εγώ μπορώ να το πετύχω; Φοβάμαι τα βλέπω όλα βουνό...είμαι μεγάλη, έχουμε οικονομικό πρόβλημα στην χώρα μας, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι πως θα το κάνω; 

Τα τελευταία χρόνια που η ανεξαρτητοποίηση και η χειραγώγηση των γυναικών είναι κάτι το αναμφισβήτητο  οι γυναίκες σταμάτησαν να θεωρούν τον γάμο και το παιδί  προταιρεότητα στην ζωή τους. Οι αιτίες πολλές, λίγο οι σπουδές, λίγο η καριέρα, λίγο που οι σχέσεις έχουν γίνει λαχείο και τα χρόνια περνούν. Όμως η επιστήμη και η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όλα είναι εφικτά. Όταν μια γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει παιδί μπορεί να το πετύχει. Δεν λέμε πως η εγκυμοσύνη αυτή την ηλικία είναι κάτι πανεύκολο. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Αλλά καλύτερα ας μιλήσει κάποιος ειδικός…

Οι κίνδυνοι παραμονεύουν 

Η σύλληψη σε μεγάλη ηλικία εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το έμβρυο όσο και για τη γυναίκα. Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Στ΄ Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος στο Μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» κ. ΓιώργοςΦαρμακίδης, η γυναίκα που βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία μπορεί να έχει κάποια νοσήματα (υπέρταση, διαβήτης, προβλήματα καρδιάς, θυρεοειδής) με συνέπεια η κύησή της να χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου. Επίσης υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών (μογγολισμός κ.λπ.) και αποβολών. Ακόμη η σύλληψη από μια ηλικία και έπειτα είναι δυσκολότερη διότι η γυναίκα έχει λιγότερα ωάρια, όχι και τόσο ποιοτικά. «Στον τοκετό», συνεχίζει ο κ. Φαρμακίδης, «μια γυναίκα άνω των 40 ετών έχει πολλές πιθανότητες να κάνει καισαρικήτομή διότι η μήτρα της δεν συσπάται καλά και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει διαστολή και να γεννήσει. Επίσηςτα οστά της λεκάνης δεν έχουν μεγάλη ευελιξία»

Ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, ειδικός στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κ. Χ. Χηνιάδης σημειώνει ότι «τα ωάρια μιας 40χρονης είναι 41 ετών, διότι δημιουργούνται όσο αυτή είναι ακόμη έμβρυο». Οπως αναφέρει, «η γυναίκα γεννιέται με περίπου 100.000 ωάρια τα οποία λιγοστεύουν κάθε μήνα». Ως εκ τούτου παρατηρείται σημαντική πτώση του αριθμού και της ποιότητας των ωαρίων μετά τα 35 χρόνια. «Υπολογίζουμε ότι το ένα στα δύο ωάρια που παράγει μια 40χρονη είναι χρωμοσωμικά ανώμαλο. Ετσιεξη γείται η δυσκολία των γυναικών να συλλάβουν καθώς περνούν τα χρόνια. Ακόμη κι αν η γυναίκα είναι απόλυτα υγιής, η ηλικία είναι από μόνη της παράγοντας δυσκολίας σύλληψης»

Ανάλογη είναι και η άποψη του κ. Κ. Λουρίδα, μαιευτήρα γυναικολόγου, διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών. «Μετά τα 40 χρόνια αυξάνουν τα ποσοστά αποβολών, χρωμοσωμιακών ανωμαλιών και συγγενών ανωμαλιών στα παιδιά», δηλώνει. Οι βασικοί κίνδυνοι για μια γυναίκα που θέλει να τεκνοποιήσει μετά τα 40 χρόνια (ακόμη και αν έχει ήδη αποκτήσει παιδί ή παιδιά) είναι η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης, οι θρομβώσεις και ο πρόωρος τοκετός. Ο σακχαρώδης διαβήτης, εξηγεί ο κ. Λουρίδας, συχνά αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι γυναίκες οι οποίες εκδηλώνουν διαβήτη κύησης έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου δύο σε μεγαλύτερη ηλικία, ιδίως οι παχύσαρκες. 


Όσοι όμως κίνδυνοι και δυσκολίες  να υπάρχουν η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα. Τα ονόματα των διάσημων και μη γυναικών που κατόρθωσαν να γίνουν  μητέρες παρά την ηλικία τους είναι άπειρα.  Η μέθοδος ή αγωγή που χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς για να το πετύχει  είτε με  εξωσωματική, είτε με  δανεικά ωάρια, είτε με παρένθετη μητέρα, είτε με υιοθεσία είναι στις μέρες μας απλά διαδικασίες που μια τολμηρή καρδιά που ξέρει να αγαπά μπορεί να τις κάνει να φαίνονται απλά παιχνιδάκι!

"Η αγάπη που δίνεις και παίρνεις αξίζει κάθε θυσία "

Τα λόγια αυτά είναι της δική μου μητέρα που έκανε 13 απόπειρες για να γίνει μητέρα αλλά τελικά απέβαλε όλες τις φορές. Στα 47 της όμως και έπειτα από χρόνια προσπαθειών και κουράγιου, στην ζωή της μπήκα εγώ. Ένα μωράκι, κοριτσάκι, τεσσάρων μηνών που με υιοθέτησαν από το Μητέρα . Οι γονείς μου είναι το παν για εμένα και εγώ το παν για αυτούς. Όσο για το θέμα διαφοράς ηλικίας που είχαμε  και το περίφημο "Χάσμα Γενεών" που γράφαμε ως θέμα  στις έκθεσης του σχολείου δεν μας απασχόλησε ποτέ ! Ζήσαμε και ζούμε με αγάπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να γίνει μητέρα. Αν αυτό το όνειρο για εσάς γίνει λαχτάρα και οι συνθήκες το επιτρέπουν τότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και τολμήστε το με κάθε τρόπο. Ακόμα και στα 40+ το ΜΑΜΑ ενός μωρού είναι ελπίδα για μια γεμάτη ευτυχία ζωή!


Να είστε καλά  Staxtopoutes μου !



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...