Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 6 - 3 - 2014



Οι ταινίες της εβδομάδας 6-3-2014

Μια «ανάσα» παίρνουν οι σινεφίλ αυτή την εβδομάδα, αφού μετά από τόσες προβολές αλλά και τα όσκαρ  καθώς μόλις τέσσερις ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες. Από αυτές ξεχωρίζει το παστέλ και χαριτωμένο Ξενοδοχείο Grand Budapest του Γουές Άντερσον, ένας φόρος τιμής στην κοσμοπολίτικη Ευρώπη πριν από την άνοδο του φασισμού με μεγάλη καρδιά. Για αυτούς που αγαπάνε 300 και το περιμέναν πως και πως επιτέλους σήμερα 6-3-2014 κάνει πρεμιέρα!


300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας

Οι Έλληνες παίρνουν την εκδίκησή τους μετά την ηρωική πτώση του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και η παραγωγός εταιρεία ετοιμάζει το σίκουελ των «300» που έσπασε ταμεία πριν από μερικά χρόνια. Από την αρχική ταινία έχουν απομείνει ζωντανοί η Γοργώ, χήρα του Σπαρτιάτη βασιλιά, ο τερατόμορφος Εφιάλτης και ο Ξέρξης, ενώ δυο νέα πρόσωπα προστίθενται, οι αντίπαλοι στον πόλεμο που συνεχίζεται στη θάλασσα. Η Αρτεμισία, επικεφαλής του περσικού στόλου και ο Θεμιστοκλής.


Σκηνοθεσία: Νόαμ Μούρο
Πρωταγωνιστούν: Σάλιβαν Στέιπλετον, Ευα Γκριιν, Λένα Χίντεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο






Ξενοδοχείο Grand Budapest

Ο Γκουστάβ Χ. είναι κονσιέρζ στο ξενοδοχείο Grand Budapest. Αρέσκεται να κάνει «παρέα» σε μοναχικές ηλικιωμένες κυρίες και διδάσκει τις σοφίες της ζωής στον προστατευόμενο του, το lobby boy Ζερό. Όταν η αγαπημένη του πελάτισσα πεθαίνει και του αφήνει κληρονομιά έναν ανεκτίμητο πίνακα, ο αδίστακτος γιος της και ο ακόμα πιο αδίστακτος μπράβος του, θα κυνηγήσουν ανελέητα τον Γκουστάβ και τον Ζερό. Ο Γουές Άντερσον συνδυάζει τη νοσταλγία για την κοσμοπολίτικη Ευρώπη, την Ευρώπη της καλής ζωής, των ταξιδιών με το τρένο, των σπουδαίων πολυτελών ξενοδοχείων, με την περιπέτεια ενός κλασικού κυνηγητού στα ίχνη του Ροζ Πάνθηρα. Και στην πορεία κάνει ένα πολύ διασκεδαστικό σχόλιο για την άνοδο του φασισμού, γεμάτο παστέλ χρώματα και παράξενους χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Τόνι Ρεβολόρι, Έντουαρντ Νόρτον, Έιντριεν Μπρόντι, Γουίλεμ Νταφό, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Σίρσα Ρόναν







Πέρα από τη λογική

Η Μιριέλ και ο Μουνίρ αγαπιούνται. Από μικρός ο μαροκινής καταγωγής Μουνίρ ζει στο σπίτι του γιατρού Πινζέ, γεγονός που του εξασφαλίζει μια οικονομικά άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μιριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζεύγους από τον γιατρό μεγαλώνει. Τέσσερα παιδιά μετά, η Μιριέλ νιώθει εγκλωβισμένη. Ο Χοακίμ Λαφός πήρε ένα πραγματικό περιστατικό, την ιστορία της Ζενεβιέβ Λερμιτέ που συνέβη σε ένα ήσυχο προάστιο των Βρυξελλών, αποφασίζοντας, όμως, να κάνει μια ανατομία στα πώς και τα γιατί της ιστορίας. Εξαιρετική η ερμηνεία της Εμιλί Ντεκέν, η οποία ερμηνεύει μια γυναίκα που βυθίζεται ολοκληρωτικά -και τραγικά- στην κατάθλιψη.


Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός
Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν, Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ





Φως μετά το σκοτάδι

Η οικογένεια του Χουάν (Adolfo Jiménez Castro) και της Νατάλια (Nathalia Acevedo) μετακομίζει σε μια επαρχία του Μεξικού. Ο μοναχικός El Siete, (Willebaldo Torres) εργάτης στην ίδια επαρχία, αναπτύσσει μια φιλία με τον Χουάν που τους χωρίζει η κοινωνική τάξη αλλά τους ενώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και κάπως έτσι τελειώνει η όποια αφήγηση μπορεί να συνοδεύει την νέα ταινία του Carlos Reygada. Ίσως ο τίτλος να καθοδηγεί και το νόημα της ταινίας, το πως ο κάθε ένας από μας ψάχνει το δικό του φως μετά το σκοτάδι. Όσον αφορά, όμως, την αναζήτηση του φωτός στην ταινία, κάποιοι είμαστε καλοπροαίρετοι και θα το βρούμε, κάποιοι άλλοι όμως νιώθω ότι θα παραιτηθούν από την προσπάθεια πριν καν τελειώσει η προβολή.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Ρεϊγάδας
Πρωταγωνιστούν: Αδόλφο Χιμένες, Ναταλία Ασεβέδο, Ρουτ Ρεϊγάδας, Ελεαζάρ Ρεϊγάδας





Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας παρουσιάζει το «αφιέρωμα ΜΕΛΙΝΑ» από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου 2014, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη στις 6 Μαρτίου 1994.


Συζητήσεις αλλά και αγαπημένες ταινίες της Μελίνας σας περιμένουν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Δείτε επίσης ανέκδοτες φωτογραφίες της  μελίνας καθώς και πολλά στοιχεία από την ζωή της που δεν ξέραμε : Μελίνα μια αγκαλιά ΕΛΛΑΔΑ!


Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών : cinepivates.com









Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...