Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

10 +1 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΥΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!



10+1 Αγαπημένες ταινίες που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά μας!


Τι εβδομάδα και αυτή μέσα στην πίεση και την ένταση ! Είναι Κυριακή αργά το απόγευμα, ο καλός σου θα δει με τους φίλους του ποδόσφαιρο και εσύ αρχίζεις να εκτιμάς αυτές τις αντρικές καθροσυγκεντρώσεις.

 Δεν θες να βγεις από το σπίτι αλλά και να μην μήνες μόνη.  Ονειρεύεσαι τον καναπέ σου, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και βλέποντας ταινία και πριν χαθεί το όνειρο  σου το τηλέφωνο χτυπά και η φιλενάδα σου λέει τι φράση κλειδί DVD night.

 Σε λίγο όλες οι φίλες έχετε οργανωθεί με παγωτό, κρασί και ποπ κορν. Τώρα μένει η ταινία! Τι θα λέγατε για μια ταινία που θα σας φέρει σε επαφή με τα συναισθήματά σας. Μια ταινία που θα σας κάνει να κλάψετε αλλά θα σας αφήσει στο τέλος την πιο γλυκιά αίσθηση αγάπης στην καρδία σας; Το κλάμα κάνει καλό μια που σε εκτωνόνει και βλέπεις ακόμα και το μαύρο λιγούλακι προς το ροζ.  

Η Staxtopouta σου έχει  επιλέξει ένα TOP 10 + 1 με τις πιο συναισθηματικές ταινίες που θα τις δεις και ένα δάκρυ θα σε λυτρώσει. 

Συμβουλή στα πολύ δύσκολα σου δες τες μόνη ενώ στα τραγικά σου με μια καλή φίλη για μια αληθινή  αγκαλιά. Πάμε να τις δούμε;

 1.Sweet November...

Μήπως ζεις ένα δράμα σε μια σχέση που δεν πάει παρακάτω; 
Δες την ταινία και  μάθε πως τα πάντα αξίζουν μόνο όταν τα ζεις ως το τέλος τους...



Ο Nelson (Keanu Reeves) ένας όμορφος κι εργασιομανής διαφημιστής, με τραυματική παιδική ηλικία, αποφασισμένος να κάνει τα πάντα στη ζωή του, αρκεί να πετύχει οικονομικά κι επαγγελματικά, γνωρίζει την Sara (Charlize Theron), μια όμορφη, έξυπνη κι αντισυμβατική γυναίκα που έχει καθιερώσει κάθε μήνα να συζεί μ’ έναν διαφορετικό άντρα, χωρίς να συνδέεται με κανέναν συναισθηματικά. Όταν η Sara του προτείνει να μείνει μαζί της για το Νοέμβριο, εκείνος ενώ αρχικά αρνείται, τελικά έπειτα από μια καταστροφική γι’ αυτόν ημέρα αποφασίζει να δοκιμάσει. Σταδιακά όμως συνειδητοποιούν ότι τα αισθήματά τους ξεπερνούν το όριο των 30 ημερών, οNelson σκέφτεται διαφορετικά κι αποφασίζει ν’ αλλάξει, η ζωή όμως της Sara κρύβει ένα μεγάλο εμπόδιο. Δε χρειάζεται να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες, το σίγουρο είναι πως το φινάλε σίγουρα θα σας κάνει να χαλάσετε πολλά χαρτομάντιλα.





2. A Beautiful Mind



To «A Beautiful Mind» είναι μια βιογραφική ταινία δράματος του 2001 με βάση τη ζωή του John Nash, του νομπελίστα στα Οικονομικά. Η ζωή του «αντικοινωνικού» μαθηματικού μετά από πολλές εργασίες στην κρυπτογραφία αλλάζει πορεία και γίνεται εφιαλτική. Η ταινία είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων για το αν τα γεγονότα είναι όλα αληθοφανή. Ο εξαιρετικός Russell Crowe που είχε αποσπάσει άριστες κριτικές για την ερμηνεία του και η Jennifer Connelly στο ρόλο της συζύγου μεταφέρουν την ιστορία του Nash με έξοχο τρόπο και σκηνές που κάνουν την καρδιά σου να σφίγγεται.

Τι πιστεύεις πως δεν μπορείς να το ξεπεράσεις;
Τίποτα δεν είναι αδύνατο για την δύναμη του ανθρώπου!



3.  Requiem for a Dream



Ένα από τα πιο δυνατά φιλμ του Aronofsky για την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στις εξαρτήσεις τους. Ο σκηνοθέτης μεταφέρει μια άλλη πτυχή των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, προσπαθώντας να αναπαράγει μέσα από την κάμερά του, πώς αισθάνονται οι χαρακτήρες του ή θέλουν να αισθάνονται ή φοβούνται να αισθάνονται. Συνιστάται μόνο σε άτομα με εξαιρετικά δυνατό στομάχι.

Με αυτή την ταινία θα ορκίζεσαι και εσύ στον Αronofsky όπως πολλοί από την παρέα μου!Όσο για την εξάρτηση μια μόνο για σ' ένα θα αξίζει αυτή από την ζωή!


4. Blue Valentine



Το Blue Valentine είναι η ιστορία της αγάπης που βρίσκουμε και της αγάπης που χάνουμε, η ιστορία της οποίας η αφήγηση γίνεται με στιγμές στο παρελθόν και στιγμές στο παρόν. Πλημμυρισμένοι με ρομαντικές αναμνήσεις του έρωτα τους, ο Ντιν (Ryan Gosling)  και η Σίντυ (Michelle Williams) χρησιμοποιούν ένα βράδυ προσπαθώντας να σώσουν το γάμο τους που πεθαίνει. Μια όμορφα «καταθλιπτική» ιστορία με εξαιρετικό ρεσιτάλ ερμηνείας που θα σε αγγίξει μέχρι τέλους και σίγουρα θα σε κάνει να κλάψεις!

Και τα καλύτερα ζευγάρια μπορούν κάπου να χαθούν...


 5. Love Story



Το Love Story είναι μια εξαιρετική ταινία. O φοιτητής νομικής Oliver (Ryan O’Neal) και η φοιτήτρια μουσικής Jennifer (Ali MacGraw) μοιράζονται μια χημεία που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα – και μια αγάπη που δε γίνεται να αγνοήσουν. Στηριζόμενοι μόνο ο ένας στον άλλο, πιστεύουν ότι η αγάπη μπορεί να διορθώσει τα πάντα. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Κλασικό έργο με υπέροχο soundtrack που θα μείνει πάντα χαραγμένο στις καρδιές μας.


Αν δεν την έχεις ξαναδεί το οφείλεις στον εαυτό σου! Πάρε μαζί σου πολλά χαρτομάντιλα και δώσε!


6. The pursuit of happiness



Ο Ιταλός σκηνοθέτης Γκαμπριέλ Μουτσίνο καταφέρνει από τον πάντα χαμογελαστό και εύθυμο – πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό – Γουίλ Σμιθ να βγάλει έναν δραματικά άρτιο χαρακτήρα. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του χρηματιστή Κρις Γκάρντνερ, ο οποίος από άστεγος και άνεργος μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά, κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος. Η ταινία είναι τόσο ωραία δεμένη και η ιστορία αυτού του ανθρώπου τόσο απίστευτη, που δε βαριέσαι ούτε δευτερόλεπτο ενώ συμπάσχεις σε αδιανόητο βαθμό με τις συνεχείς δυσκολίες που αγωνίζεται να υπερβεί ο ήρωας μας. Υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας ο Σμιθ και πρώτη παρουσίαση του μικρού του γιου στο κινηματογραφικό πανί.

Το όνειρο θέλει υπομονή και κόπο!



7. Great expectations



Μια ιστορία του Κάρολου Ντίκενς τόσο όμορφη αλλά και παράξενη που μόνο στον κινηματογράφο έχει μεταφερθεί ήδη 3 φορές. Εγώ λάτρεψα τη version του 1998 με τη Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Ίθαν Χοκ και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στο ρόλο του «κακού». Οι ερμηνείες, η μοντέρνα ματιά στο έργο του Ντίκενς, η δραματική αλλά και μαγική μουσική με την οποία έντυσαν την ταινία σου άφηναν την αίσθηση ότι βλέπεις μια ερωτική ιστορία για «γερά νεύρα», ένα δράμα που ενώ ξέρεις πάνω-κάτω που θα καταλήξει, εντούτοις θέλεις να το παρακολουθήσεις με τρομερό εθισμό ως το τέλος του. 

Μπορεί κανείς να ξεφύγει από την αγάπη;



8. Forrest Gump



Ο Τομ Χανκς  είναι ο απόλυτος βασιλιάς στις ταινίες που διδάσκουν ανθρωπιά. Η πιο διάσημη και πολυβραβευμένη του είναι φυσικά το Forrest Gump, το οποίο όσο κατακρίθηκε για τρομερή «αμερικανιά», τόσο τεράστια επιτυχία έκανε και καθιερώθηκε στο νου των θεατών. Η ερμηνεία του Τομ Χανκς στο ρόλο του διανοητικά καθυστερημένου Forrest Gump είναι απίστευτη και βραβεύτηκε με Όσκαρ ερμηνείας. Η ταινία κυλάει γρήγορα σα νερό σκορπώντας ρίγη συγκίνησης, ενώ το soundtrack είναι από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών.




9. When a man loves a woman




Ξεκάθαρα μια δραματική ταινία αλλά μ’ ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα. Η ιστορία ενός άντρα που αγαπούσε πολύ την άρρωστη αλκοολική γυναίκα του και ο οποίος προσπαθούσε για καιρό με όλες του τις δυνάμεις, να τη βοηθήσει να γλιτώσει από τον «εφιάλτη» της. Ένας συγκλονιστικός Άντι Γκαρσία (σ’ αυτή την ταινία έπαθα «κάτι» μαζί του) και μια πειστικότατη στο ρόλο της, Μεγκ Ράιαν. Το soundtrack της ταινίας είναι φυσικά πιο διάσημο, και από την ίδια την ταινία!

Μήπως η αγάπη όλα τα μπορεί;





10.  P.S. I Love



Μια νεαρή χήρα (Hilary Swank) ανακαλύπτει ότι ο αποθανών σύζυγός της έχει αφήσει 10 μηνύματα με την πρόθεση να την βοηθήσει να διευκολύνει τον πόνο της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. To P.S. I Love you είναι μία από αυτές τις οδυνηρές ταινίες που ενώ σε κάνει να κλαις σου δίνει ταυτόχρονα μια αύρα ελπίδας και σε κρατά ζωντανό. Η ταινία αποδεικνύει έμπρακτα το ρητό "Είναι καλύτερα να έχεις αγαπήσει ακόμα και αν αυτό που αγαπάς χάθει, παρά το να μην έχεις αγαπήσει ποτέ"

Πόσο η καρδιά μπορεί να μείνει στο πένθος ;Μήπως εκεί έξω παλί υπάρχει το άλλο μας μισό;



11.  Στρέλλα – A woman’s way

Ελληνική ταινία του πανέξυπνου και ιδιαίτερα ταλαντούχου Πάνου Κούτρα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η τότε άγνωστη τρανσέξουαλ ηθοποιός Μίνα Ορφανού, η οποία μάγεψε κοινό και κριτικούς σε Γερμανία και Γαλλία, ενώ το 2010 πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Πρόκειται για μια δραματική ιστορία που σαν κουβάρι ξετυλίγεται αργά-αργά αφήνοντας μια βαθιά αισιόδοξη γεύση στο τέλος, ενώ στο βάθος ακούγεται μουσική από όπερα. 




Μήπως το διαφορετικό είναι ανθρώπινο;


Καλή διασκέδαση Staxtopoutes μου :)




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...