Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 20-3-2014


Οι ταινίες της εβδομάδας (20/3/2014)

Ταινίες για όλα τα γούστα προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Παιδικές: έχουμε το Lego για τους φαν του γνωστού παιχνιδιού και το Από τη Γη στη Σελήνη για μεγαλύτερα παιδιά, ενώ το βραδυφλεγές δράμα Grand Central ξεχωρίζει και τις υπέροχες εικόνες του. Για τους φαν της ταχύτητας πάλι, υπάρχει το Need for Speed, για τους εναλλακτικούς βρυκόλακες το Byzantium ενώ για τους αντιμνημονιακούς, το ντοκιμαντέρ Η Νονά του Στέλιου Κούλογλου.

The Lego Movie



Ο Emett – μια LEGO φιγούρα- είναι ένας φιλήσυχος νεαρός, που η καθημερινότητα  του περιορίζεται μεταξύ δουλειάς και σπιτιού. Χωρίς να έχει φίλους είναι πάντα ιδιαίτερα ευδιάθετος, χαμογελαστός και αναζητά συνεχώς την κοινωνική επαφή. Ξαφνικά όμως, η καθημερινή του ρουτίνα θα αλλάξει. Θα έρθει σε επαφή με ένα περίεργο αντικείμενο και θα χαρακτηριστεί ως «εκλεκτός». Θα γνωρίσει νέα LEGO, τα οποία είναι MasterBuilders (κατασκευάζουν οτιδήποτε από τουβλάκια LEGO),που θα του ζητήσουν να τα οδηγήσει στην σωτηρία από τον κακό LEGO- μεγιστάνα, που θέλει να καταστρέψει τον LEGO-κόσμο χρησιμοποιώντας σαν όπλο μια κόλλα. Με σινεφίλ χιούμορ και κάποια σχόλια πάνω στην σύγχρονη ζωή, αυτή δεν είναι η τυπική animation ταινία. Τελικά, όμως, δεν ξεφεύγει από τα κλισέ, αλλά ούτε και από τη διαφήμιση του προϊόντος.
Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ

Grand Central



Ένας νεαρός για να μαζέψει παραπάνω χρήματα αποφασίζει να πιάσει δουλειά σε μια πυρηνική μονάδα, ένα ριψοκίνδυνο επάγγελμα με καθημερινή την απειλή να εκτεθεί σε ραδιενέργεια. Εκεί γνωρίζει μια διαφορετική κοινότητα ανθρώπων. Ανάμεσα τους βρίσκει μια όμορφη νέα γυναίκα και ερωτεύονται παθιασμένα, παρόλο που αυτή είναι σε σχέση με έναν άλλο εργάτη της μονάδας. Τα πλάνα της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι είναι σε στιγμές απόμακρα, φουτουριστικά ή αφαιρετικά, ενώ σε άλλες πλησιάζει με την κάμερα στο χέρι τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της για να εστιάσει στα γεμάτα συναίσθημα βλέμματα τους. Έχει ωραία φωτογραφία και ατμοσφαιρική μουσική. Τι άλλο θέλετε να έχει, εκρήξεις; Οι συναισθηματικές εκρήξεις της είναι πολύ πιο έντονες και καταστροφικές.

Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Λέα Σεϊντού, Ταχάρ Ραχίμ, Ντενίς Μενοσέτ




Από τη Γη στη Σελήνη




Η ταινία βασίζεται -ελεύθερα όπως αναφέρουν οι τίτλοι- στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, Από τη Γη στη Σελήνη. Η ταινία ξεκινάει με την προσελήνωση, με σχολιαστές τους… Μπόνι και Κλάιντ! Οι οποίοι επικαλούνται τον καημένο τον Ιούλιο Βερν και κάπως έτσι ο θεατής εισάγεται στο παραμύθι. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, η ταινία παρακολουθεί την υπόθεση του βιβλίου του Γάλλου συγγραφέα, βάζοντας, ωστόσο, αντι-αμερικανικά σχόλια, αναφορές από την ελληνική ιστορία και πραγματικότητα (ο πρόεδρος των ΗΠΑ πχ θυμίζει τον κακό από τον Αστυνόμο Σαΐνη και έχει τη φωνή ενός πολύ γνωστού μας πολιτικού…), ενώ φέρει και στοιχεία μιούζικαλ (με κάποιες πινελιές από Μόντι Πάιθον). Τουλάχιστον απολαυστική και ιδιαίτερα ευφάνταστη.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Σπάρταλης



Η νονά



Ένα ντοκιμαντέρ για την ηγεμονία της Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρώπη και το πως η πολιτική της (που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θυμίζει Μακιαβέλι και μεθόδους της μαφίας -αλλά και της ανατολικής Γερμανίας στην οποία μεγάλωσε) έχει καθορίσει τις τύχες των λαών της νότιας Ευρώπης. Ο Στέλιος Κούλογλου φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ για όλα αυτά που λίγο-πολύ γνωρίζουμε: το πώς Γαλλία και Γερμανία δεν άφησαν να χρεοκοπήσει η χώρα για να μη μείνουν στα χέρια των τραπεζών τους τα τοξικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, το πώς επέβαλλαν λιτότητα ενώ την ίδια ώρα πουλούσαν πανάκριβα οπλικά συστήματα και το πώς καθόλου «δεν θα χάλαγε» τη γερμανική κυβέρνηση να πουληθεί και κανένα ελληνικό νησάκι.
Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου

Need for Speed




Ο Tobey Marshall (Aaron Paul) είναι ένας μηχανικός αυτοκινήτων και οδηγός αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. Μετά από ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ο αγαπημένος του φίλος Πητ πεθαίνει, οδηγείται στην φυλακή. Όταν μετά από δύο χρόνια θα αποφυλακιστεί θα προσπαθήσει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει την εκδίκησή του από τον αιώνιο αντίπαλο του Dino Brewster (Dominic Cooper). Το Need For Speed είναι μια ταινία που είτε αγαπάς είτε μισείς. Εάν δεν έχεις δει κανένα Fast n Furious μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καν λόγος να γνωρίζεις την ύπαρξη αυτής της ταινίας! Όσοι όμως έχετε δει όλα τα Fast n Furious και το Need For Speed  το γνωρίζετε σαν παιχνίδι από την Electronic Arts, τότε έχετε ήδη λατρέψει την ταινία πριν καν μπείτε στην αίθουσα. Τρελά γκάζια, ριψοκίνδυνα ακροβατικά και αγώνες ταχύτητας.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Γουό
Πρωταγωνιστούν: Άαρον Πολ, Ντομινικ Κούπερ, Ίμογκεν Πουτς, Μάικλ Κίτον, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Ντακότα Τζόνσον


Αιωνιότητα (Byzantium)




Η Έλινορ και η Κλάρα, δύο μυστηριώδεις γυναίκες, διαφεύγουν από τη σκηνή ενός βίαιου εγκλήματος και βρίσκονται, χωρίς καθόλου χρήματα, σε μία παρακμιακή πόλη δίπλα στη θάλασσα. Καταφεύγουν σε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο της παραλίας και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ζήσουν. Η Κλάρα, πρακτική από τη φύση της, αποφασίζει να πουλήσει το κορμί της: σύντομα γνωρίζει τον ντροπαλό και μοναχικό Νόελ και μετατρέπει τον ταπεινό ξενώνα του σε οίκο ανοχής. Η αιώνια έφηβη Έλινορ συναντά τον Φρανκ και σύντομα του αποκαλύπτει το μυστικό τους: ότι η Κλάρα, παρότι λίγα μόνο χρόνια μεγαλύτερή της, είναι η μητέρα της και ότι η ίδια, παρότι μόνο 16 ετών, έχει γεννηθεί το 1804. Και οι δυο τους τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Σύντομα στη μικρή, ήσυχη πόλη οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν…


Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Αρτερτον, Σαουάρζ Ρόναν, Σαμ Ράιλι, Τζόνι Λι Μίλερ, Καλεμπ Λάντρ

Δείτε τα τρειλερ : cinepivates.com





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...