Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 23/01/2014


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας 23/01/2014

Έχεις πήξεις; Θέλεις να βγεις ; Δεν γουστάρεις τα Τούρκικα και αυτό το σίριαλ με την 17 Νοέμβρη λίγο σου κάνει στημένο. Τελειώνει και ο μήνας και μαζί του και τα χρήματα που έχεις! Είσαι ενημερωμένος για τις προσφορές στα σινεμά το ξέρω..Τι να κάνεις;  Πού να πας μήπως είναι  ώρα για σινεμά; Ναι ναι είναι και σου έχω ταινιάρες!

Επτά ταινίες βγαίνουν από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ξεχωρίζει το Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν, μια ασπρόμαυρη κωμωδία για τη σχέση ενός πατέρα και ενός γιου, που έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου. 

Ταινιά που σας προτείνω να δείτε με τα παιδιά σας είναι η Κλέφτρα Των Βιβλίων του Μπράιαν Πέρσιβαλ μια που το θέμα της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αλλά πάμε να δούμε τις ταινίες αναλυτικότερα

Nebraska

Ο Γούντι πιστεύει ότι κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το Λίνκολν της Νεμπράσκα για να τα παραλάβει, παρά τις αντιδράσεις της συζύγου του και των δύο γιων του. Ο ένας γιος του αποφασίζει τελικά να πραγματοποιήσει το road trip με τον πατέρα του. Ο Αλεξάντερ Πέιν επιλέγει την ασπρόμαυρη φωτογραφία για να αφηγηθεί μια οικογενειακή ιστορία με τον τρόπο που εκείνος ξέρει: μέσα από μπόλικη λεπτή ειρωνεία. Η ταινία είναι γεμάτη σκηνές ανθολογίας (όπως εκείνη με τα ηλικιωμένα αδέλφια που κάθονται και παρακολουθούν τηλεόραση). Ο Μπρους Ντερν και η Τζουν Σκουίμπ είναι εξαιρετικοί και δικαίως προτάθηκαν και οι δύο για Όσκαρ ερμηνείας (ο πρώτος για Α' Ανδρικού και η δεύτερη για Β' Γυναικείου Ρόλου). Ευτυχώς, ο σκηνοθέτης συνεχίζει -παρά την επιτυχία του- να ασχολείται με ανθρώπινες και πραγματικές ιστορίες, γεμάτες γλυκόπικρες σκηνές και ιδιότυπο χιούμορ.


Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν 
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Ντερν, Στέισι Κέιτς, Τζουν Σκουίμπ

Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά

Ένας διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής αποφασίζει να εξαφανιστεί για να παραμείνει στην επικαιρότητα. Ωστόσο, όσο ο καιρός περνάει, τόσο ο ίδιος θα βρίσκεται εγκλωβισμένος στο ψέμα που έχει χτίσει. Η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ταινία της Ελίνας Ψύκου χρησιμοποιεί και κριτικάρει με τρόπο επιτυχημένο την ελληνική πραγματικότητα -τηλεοπτική και όχι μόνο-, χωρίς να ξενίζει τον θεατή. Την ίδια στιγμή, φέρνει τον ήρωά της αντιμέτωπο με τα διλήμματα και τα προβλήματά του. Καθώς εκείνος θα βυθίζεται βαθύτερα στο χάος που άθελά του προκαλεί, τόσο η ταινία «δυσκολεύει» και προκαλεί τον θεατή, δημιουργώντας του ερωτήματα και παγώνοντας το χαμόγελο που έχει προλάβει να σχηματιστεί στα χείλη του.



Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου 
Πρωταγωνιστούν: Χρήστο Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Θεοδώρα Τζίμου

Τζακ Ράιαν: Η Πρώτη Αποστολή

Ο αναλυτής της CIA, Τζακ Ράιαν, ανακαλύπτει στην πρώτη του αποστολή ότι ένας Ρώσος μεγιστάνας (Κένεθ Μπράνα) σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω τρομοκρατικής επίθεσης, συνδυάζοντας τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. Η ταινία έχει το προσόν της νευρικής σκηνοθεσίας του Κένεθ Μπράνα, αλλά ελάχιστες άλλες αρετές. Το σενάριο είναι γεμάτο με κλισέ και δεν ξεφεύγει από τους κανόνες του είδους (αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το τρίπτυχο αμερικανικός πατριωτισμός - σύντροφος που κινδυνεύει - κακοί Ρώσοι). 




Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα 
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Κίρα Νάιτλι, Κέβιν Κόστνερ

Η Εκδίκηση του Ender

Βασισμένη σε σειρά βιβλίων που διαδραματίζεται κάπου στο μέλλον. Εκεί εξωγήινοι ετοιμάζονται για νέα επίθεση εναντίον της Γης και η ελπίδα του πλανήτη βασίζεται σε εφήβους που γνωρίζουν από πολεμικά βιντεο-παιχνίδια. Ένας από αυτούς είναι και ο Έντερ. Δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται επί της οθόνης είναι μια προβλέψιμη περιπέτεια, με ομολογουμένως εντυπωσιακά εφέ. Διασώζεται η Βαϊόλα Ντέιβις και ο Άζα Μπάτερφιλντ, δυστυχώς το ίδιο δεν μπορεί να πει κανείς και για τον Χάρισον Φορντ.



Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Άζα Μπάτερφιλντ, Χάρισον Φορντ, Βαϊόλα Ντέιβις, Χάιλι Στάινφελντ

Η Κλέφτρα των Βιβλίων

Μία ματιά στην ναζιστική Γερμανία και στην ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που μαθαίνει να κλέβει βιβλία και λέξεις και να διαχειρίζεται τις ωμότητες και τις αδικίες του χιτλερικού καθεστώτος. Η ταινία του Μπράιαν Πέρσιβαλ έχει καλές προθέσεις, αλλά είναι προβληματική στην εκτέλεσή της. Τα σκηνικά και τα κοστούμια μεταφέρουν τον θεατή αισθητικά στην εποχή εκείνη, κάτι που υπονομεύεται από το γεγονός ότι οι ηθοποιοί μιλούν αγγλικά με γερμανική προφορά. Μια ταινία που δεν πετυχαίνει όσα θα προσδοκούσε κανείς από τον δημιουργό της αλλά που αποτυπώνει μερικά από τα όσα εγκλήματα έγιναν από τον Ναζισμό.



Σκηνοθεσία: Μπράιαν Πέρσιβαλ
Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σοφί Νελίς, Μπεν Σνέτσερ

Φρανκενστάιν

Διακόσια χρόνια μετά τη «γέννησή» του Άνταμ, του «δημιουργήματος» του Δρ. Φράνκενσταϊν που εξακολουθεί να βαδίζει δίπλα μας σε σκιές και μονοπάτια απερπάτητα, εντελώς ξαφνικά, οι ατυχείς συγκυρίες τον φέρουν στο πεδίο μιας μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι η μοίρα της ανθρωπότητας θα κριθεί από τη δική του αποφασιστικότητα.



Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Μπίτι 
Πρωταγωνιστούν: Άαρον Έκχαρτ, Ιβόν Στραχόβσκι, Μπιλ Νάι

Αθηνά, Εκ του Μηδενός

Ο αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης παρουσιάζει στο ντοκιμαντέρ του τη γέννηση της Αθηνάς, ενός παραδοσιακού ιστιοπλοϊκού σκάφους, ίσως του τελευταίου που κατασκευάζεται στην Ελλάδα.

Για περίσσοτερες κριτικές,νέα , trailer αλλά και συνεντεύξεις μπείτε στους :cinepivates.gr



Αγγελική Στελλάκη






Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...