Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ


5 Tips για να βάλεις τέλος στο φριζάρισμα!

Μαλλιά που Φριζάρουν…μπελάς ; Όχι… για τις Staxtopoutes!
Μια από τις αγαπημένες μου φίλες, όπως και πολλές γυναίκες, είχε δυνατά πολλά και ατίθασα μαλλιά που θα μπορούσα να πω πως φριζάραν σε βαθμό κακουργήματος. Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και έτσι μια μέρα αποφασίσαμε να βρούμε την πηγή του προβλήματος.Το φριζάρισμα, λοιπόν,εμφανίζεται όταν οι τρίχες των μαλλιών είναι ταλαιπωρημένες και αφυδατωμένες. Η τρίχα απορροφάει την υγρασία από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να φριζάρει λόγω των στατικών ηλεκτρικών φορτίων. Τα σωστά ενυδατωμένα μαλλιά δεν φριζάρουν διότι το ηλεκτρικό φορτίο διαχέεται ομαλά σε όλη την τρίχα. Μαθαίνοντας πια την θεωρία περάσαμε στην πράξη και τα 5 tips που ακολουθούν θα σας σώσουν Staxtopoutes μου....

5.Εν αρχή είναι το κούρεμα: Κόψτε τις αφυδατωμένες άκρες και κάναμε ένα ντεγκραντέ κούρεμα στο μακρύ της μαλλί. Με αυτό τον τρόπο αμέσως  θα απαλλαγείτε από φθαρμένες άκρες και φυσικά από το πολύ μαλλί χωρίς να χάσετε τον όγκο σας. Το αποτέλεσμα σας θα είναι θεαματικό, το φριζάρισμα σας θα ελάττωθει σε μεγάλο βαθμό σας το υπόσχομαι.


4.Λούσιμο: Για το φριζάρισμα των μαλλιών πρέπει να λουζόμαστε 2- 3 φορές την εβδομάδα όχι πιο συχνά για να μην χάνει η τρίχα τα φυσικά της έλαια. Αυτή είναι η βασική ουσία που καταπολέμα το φριζάρισμα.Το βασικό λάθος της φίλης μου, που πρέπει να το κάνουν πολλές γυναίκες,  είναι ότι το παράκανε στο λούσιμο και το σαμπουάν. Έλεος κορίτσια μου… δεν λουζόμαστε συνεχώς και ούτε βάζουμε το μισό σαμπουάν στο κεφάλι μας. Το σημαντικότερο όμως είναι, να θυμάστε αγαπάμε τα μαλλιά δεν πλένουμε ρούχα στην σκάφη αλλά τα λούζουμε με προσοχή. Η δόση του σαμπουάν πρέπει να είναι στο χέρι μας όσο περίπου ένα καρύδι και το βάζουμε σε βρεγμένα μαλλιά. Κάνουμε μασάζ στο κεφάλι με τα ακροδάχτυλα και ξεβράζουμε με χλιαρό νερό. Δεν τρίβουμε τα μαλλιά  μας και αλλά τους φερόμαστε τρυφερά ώστε να μην τα σπάμε. Επαναλαμβάνουμε αν χρειάζεται και δεύτερη φορά το λούσιμο αν είναι απαραίτητο. Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε conditioner για την ενυδάτωση της τρίχας. Καλό είναι το σαμπουάν και η μαλακτική μαλλιών να είναι προϊόντα ειδικά για το πρόβλημα του φριζαρίσματος (anti-frizz).  

3.Στέγνωμα: Χρησιμοποιούμε την πετσέτα τα ταμποναριστά και δεν την τρίβουμε πάνω στα μαλλιά. Τα αφήνουμε λίγο να μισό στεγνώσουν και χτενίζουμε αρχικά ξεμπερδεύοντας τις άκρες και μετά από την κορυφή των μαλλιών.  Προσοχή δεν τα ξάνουμε χτενίσουμε  μαλάκα. Καλό είναι πριν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μπορείτε να περάσετε στις άκρες των μαλλιών σας κάποιο ειδικό προϊόν (πχ. σπρέι) ή λίγο λάδι καρύδας. Έτσι, θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά χωρίς να φριζάρουν. Μην εκτίθεται τα μαλλιά σας σε υψηλές θερμοκρασίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην πλησιάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στις τρίχες. Εάν έχετε έντονο πρόβλημα, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πιστολάκια νέας τεχνολογίας με διάχυση ιόντων που βοηθούν τη τρίχα να μείνει ενυδατωμένη. Επιπλέον, κρατάτε το πιστολάκι πάντα προς τα κάτω ώστε να μην επηρεάζεται η δομή της τρίχας. 

2.Μάσκα μαλλιών: Πολύ σημαντικό και αναγκαίο για εσάς που έχετε θέμα με το φριζάρισμα. Μηνβαριέστε, φίλες μου, μια με δύο φορές την εβδομάδα η μάσκα κάνει μαγίκα. Χρησιμοποιείτε κάποια ειδική μάσκα μαλλιών του εμπορίου ή εναλλακτικά μια φυσική μάσκα παρασκευασμένη από τα χεράκια σας, ώστε να ενυδατώνετε και να θρέφεται τις τρίχες των μαλλιών σας   

1.Προϊόντα με οινόπνευμα: Αποφύγετε τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν οινόπνευμα ή αλκοόλ διότι αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα μαλλιά. Αποφύγετε την μεγάλη χρήση των προϊόντων για τα μαλλιά, είτε είναι με αλκοόλ είτε όχι, είτε είναι anti-frizz είτε όχι. Η υπερχρησιμοποίηση οποιουδήποτε προϊόντος για τα μαλλιά μπορεί να βλάψει το τριχωτό της κεφαλής σας και να οδηγήσει σε τριχόπτωση.
Στην παραλία:Φοράτε πάντα ενυδατικό λάδι ή conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ώστε τα μαλλιά να μην αφυδατώνονται και φριζάρουν από το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...