Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ! ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ!




Ελεύθερη σχέση... και όποιος αντέξει! Μάθε να την παλεύες...


Σήμερα το πρωί, έπαθα γερό κοκομπλόκο. Στο e-mail της Staxtopouta έσκασε ένα πικραμένο γράμμα. Μια φίλη, ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.
Το κορίτσι μικρό, δεν ήξερε τι γίνεται στην πιάτσα. Και εκεί που νόμιζε πως είχε σχέση της βγήκε ο τυπάς με κόκκινο και πατημένος με γκάζια. Η φίλη μας, μου ζήτησε να μην δημοσιεύσω την ιστορία της και φυσικά το σεβάστηκα. Έδωσα τις συμβουλές μου προσωπικά και αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο για τις "ελεύθερες σχέσεις". Μια Staxtopouta δεν θα σας άφηνε ποτέ να πάτε στον πόλεμο του έρωτα χωρίς έστω να ξέρετε τα βασικά.... 

Οι ελεύθερες σχέσεις έχουν γίνει πλέον μάστιγα, μια που μόδα ήταν πριν ένα σκασμό χρόνια. Ο φόβος της δέσμευσης, οι απανωτές σφαλιάρες που έχουμε φάει από έρωτες "απόλυτους", η ανάγκη να περνάς καλά χωρίς επιπλέον σκοτούρες και απαιτήσεις, είναι μερικές από τις αιτίες που οι λέξεις δέσμευση και σχέση κοντεύουν να μετατραπούν σε μουσειακό είδος της έντυπης ρομαντικής λογοτεχνίας. Σκέφτεσαι, κλασική Staxtopouta λίγο ρομαντική, λίγο από παραμύθι και λίγο αρπαγμένη στο μυαλό. Μα να πιστεύει ακόμα στις σχέσεις; Που ζεις κοπελιά;Για τα μυαλά δεν το συζητώ, κάρβουνο από τις σχέσεις, αλλά, συνεχίζω να τις πιστεύω! Βαρέθηκα να βγαίνω, με φίλους και γνωστούς, στην καταραμένη ηλικία των γύρω στα τριάντα και η επόμενη κουβέντα μας, μετά από το οικονομικό χάλι της ένδοξη Ελλάδας ,να είναι μόνιμα η ανάλυση τον νέων ανασχηματισμών των ελεύθερων σχέσεων της ευρύτερης παρέα μας. Σε πληροφορώ φίλη μου, πως το έχουν κάνει όλοι με όλους και η Αθήνα πια δεν είναι ένα μεγάλο κρεβάτι αλλά ένα μεγάλο σόι. Και δεν βγάζω την ουρά μου απέξω, μια που το μονόπρακτο "Ηθική Staxtopouta "θα το παίξω μετά τα εβδομήντα για να τα έχω καλά και με τον Πανάγαθο. Και σας ρωτώ αφού ακόμα και από τις "ελεύθερες σχέσεις" κάποιος μπορεί να πονέσει γιατί να μην κάνουμε κανονικές σχέσεις;



Eλευθέρη σχέση= μαζί και χώρια …

Γνώριζεις έναν τύπο σε ένα μπαράκι, βρεθήκατε 1-2 φορές, περάσατε ωραία και ξαφνικά σου κάνει την δήλωση: « Αν θέλεις να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε και να περνάμε καλά, να ξέρεις πως δεν παίζουν μετάξι μας δεσμεύσεις!"  Ξαφνικά εσύ πέφτεις από το ροζ συννεφάκι στο οποίο βρισκόσουν και ξεκινάς να αναρωτιέσαι :«Τι θέλει να πει ο “ποιητής”; Ελεύθερη σχέση ή απλά αρπαχτές;
Μήπως δεν με θέλει αρκετά;Δηλαδή τι σημαίνει αυτό ότι θα πηγαίνει και με άλλους συντρόφους ; Θα είμαστε και μαζί αλλά και χώρια;Δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να έρχομαι σε δεύτερη μοίρα!

Συμβουλή: Και καλά κάνεις ! Ο τύπος απλά σε γνώρισε του άρεσες, κάνατε σεξ, πέρασε καλά και το άφησε απροσδιόριστο. Θέλει να μπορεί να κάνει σεξ μαζί όποτε θέλετε, χωρίς όμως ποτέ να είχε σκεφτεί να δεσμευτεί για κάτι άλλο. Το τραγικότερο;Ο τύπος ήδη έχει μια σχέση και θέλει απλά να κάνει την στραβή του αφού είναι γλυκό το πότο της αμαρτίας!

Τι μπορεί να εννοεί κάποιος με τον όρο "ελεύθερη σχέση";

Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι ακόμα και η "σκλαβωμένοι" παντρεμένοι. Είμαστε ελεύθεροι από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι και την στιγμή που θα εγκαταλείψουμε τον μάταιο τούτο κόσμο. Άρα, ο τίτλος "ελεύθερη σχέση" απλά δεν υφίσταται. Ελεύθερος είσαι και μέσα στη σχέση ελεύθερος είσαι και χωρίς σχέση. Αυτό που δεσμεύει τον άνθρωπο είναι η επαφή του με το συναίσθημα του, με τη λογική του, με την συνείδηση του και τίποτα μα τίποτα άλλο.  Ελεύθερα κάνουμε την επιλογή να είμαστε μόνο με έναν σύντροφο και ελεύθερα να είμαστε με πολλούς.Το τι κάνεις με αυτή σου την ελευθέρια και κατά πόσο οι πράξεις σου επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές άλλων. Είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Αυτοί, λοιπόν,που εφήυραν τον όρο "ελεύθερη σχέση" έθεσαν και μερικούς βασικούς κανόνες για αν ξέρεις που μπλέκεις:

1.Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ζήλιες, απαιτήσεις ή πιέσεις. Δηλαδή ζούμε το τώρα, χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο!

2.Κάθε ερωτικός σύντροφος έχει την ελευθερία να φλερτάρει, να μιλάει ή ακόμα και να κάνει σεξ με άλλους ανθρώπους. Δεν έχει την τύψη ότι κάνει κάτι «παράνομο» αφού από την αρχή έχουν ξεκαθαριστεί κάποια πράγματα.

3. Υπερτερεί η επιθυμία για σαρκική επαφή περισσότερο από την συναισθηματική.

4. Η αρχική διάθεση είναι ότι η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον και εξέλιξη – ωστόσο επειδή στις ανθρώπινες σχέσεις ποτέ δεν μπαίνουν όρια, όλα μπορούν να αλλάξουν!

Μπορούν να αλλάξουν τα πράματα και να γίνει σχέση; 

Ναι μπορούν αυτοί οι όροι να αλλάξουν. Το θέμα είναι αν έχεις την υπομονή για να κάτσεις να αντιστρέψεις τους κανόνες και να οδηγήσεις τον σύντροφο της αρχικά "αρπαχτής- ελεύθερης σχέσης" σε συναισθηματική ωριμότητα.

Τι μπορεί να σου προσφέρει μία «ελεύθερη σχέση»; Για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτή την μορφή σχέσης;

1. Δεν έχεις το φόβο του χωρισμού ή ότι το άτομο που έχεις στο πλάι σου θα φύγει από κοντά σου, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι δεν σου ανήκει και έχεις προετοιμάσει σχετικά τον εαυτό σου.

2.Μπορείς να βγαίνεις με τις παρέες σου, να κάνεις ελεύθερα τη ζωή σου, χωρίς να έχεις την ανησυχία ότι το ταίρι σου μπορεί να θυμώσει ή να παρεξηγηθεί.

3.Δεν έχεις κλάματα, υστερίες ή προβληματισμούς αν κάνει να σου τηλεφωνήσει ή να σε δει μία εβδομάδα. Ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα βρεθείτε επειδή το θέλετε και οι δύο …δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση!

4.Φλερτάρεις και μιλάς ανενόχλητα αφού έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να νιώσεις τύψεις.

5.Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πληγώσεις ή να πληγωθείς.

6.Δεν βλέπεις την άσχημη, κακή πλευρά του άλλου, γιατί συναντιέστε μόνο για να περάσετε λίγες καλές ώρες μαζί!

7.Το σεξ δεν γίνεται ποτέ ρουτίνα, γιατί πολύ απλά βρισκόσαστε για να περνάτε καλά χωρίς παραπάνω σκέψεις.

8.Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο: Δεν σε νοιάζει που θα καταλήξει η σχέση σας, αν θα παντρευτείτε ή αν σε βλέπει σοβαρά ή αν σε δουλεύει!

Άρα λοιπόν καλύπτεις τις βασικές υπαρξιακές ανάγκες του ανθρώπου με συναισθήματα επιφανειακά και στιγμιαία. 

Αρνητικά της "ελεύθερης σχέσης":

1. Όταν υπάρχουν συναισθήματα,  από τον έναν και μόνο τότε τα πράγματα μπλέκονται. Είσαι μόνιμα με το άγχος αν θα αλλάξει κάτι μεταξύ σας στο μέλλον και φθείρεσαι ψυχολογικά στην ιδέα ότι υπάρχει η ελευθερία να κάνει ότι θέλει και με όποιο άτομο θέλει!

2. Μπορεί στην αρχή η ελεύθερη σχέση να σου φανεί σαν «παιχνιδάκι» και να νιώθεις και όμορφα που διατηρείς την ελευθερία σου, όμως αν η σχέση αυτή διατηρείτε στο ίδιο μοτίβο για αρκετό διάστημα, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Τα συναισθήματα και οι απαιτήσεις αλλάζουν και αν αυτό δεν συμβεί και από τις δύο πλευρές τότε κάποιος από τους δύο θα πονέσει!

3.Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ανάγκη από ρομαντισμό, τρυφερότητα, ενδιαφέρον, αγάπη αλλά και από έναν δυνατό έρωτα που δεν θα μπορεί σε τίποτα να αντισταθεί. Η ελεύθερη σχέση δεν καλύπτει τίποτα από τα παραπάνω. Το μόνο που κάνει είναι να σου ανοίγει περισσότερο την πληγή του ανοικανοποίητου έρωτα που βιώνεις. 

4. Δεν μπορείς να κάνεις κοινά όνειρα.Και ζω χωρίς όνειρα λέγεται απλά εφιάλτης.

5. Όσο προοδευτικές ιδέες και να έχεις, η επιλογή της ελεύθερης σχέσης φανερώνει φόβο για τα ανθρώπινα συναισθήματα. Μήπως λοιπόν υπάρχει μέσα σου ο φόβος και η ανασφάλεια της απόρριψης, της προδοσίας και της δέσμευσης; Μήπως στερείς στον εαυτό σου την ευκαιρία να βιώσεις τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο;

 Τελικά, μήπως ελεύθερη σχέση έχεις με τον εαυτό σου; Πόσο αντέχεις να τον προδίδεις έτσι κάθε μέρα και να τον βασανίζεις. Η Staxtopouta συμβουλεύει πρώτα από όλα να κάντε "κανονική" σχέση με τον εαυτό σας, τα συναισθήματα σας και το μυαλό σας. Μόνο έτσι θα είστε ουσιαστικά ελεύθεροι και μόνο έτσι θα έρθει και η σχέση που ονειρεύεστε. Μη φοβάστε Staxtopoutes  μου αν δεν μπορείτε μόνες σας υπάρχουν κατάλληλοι άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Μην διστάζετε να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό. Η σχέση που κάνουμε με τον εαυτό μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός .


e-mail: staxtopouta.gr@gmail.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...