Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΞΑΝΘΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΗ; ΔΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ!


Σκέφτεσαι από ξανθιά να γίνεις καστανή; Δες πως να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση που σου ταιριάζει;

Φέτος τα καστανά μαλλιά είναι τάση στη μόδα και όλο και περισσότερες γυναίκες "προγραμματισμένες" να προτιμούν το ξανθό παίζουν με την ιδέα να γίνουν καστανές. Και το να κλείσεις αυτό το ραντεβού για βαφή είναι μόνο η αρχή.Κάνε μικρά βήματα. Το να αλλάξεις τα μελιά ξανθά μαλλιά σου σε σοκολατί μπορεί να αποβεί κακό για τα νεύρα σου. Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να μην σκουραίνεις τα μαλλιά περισσότερο από δύο τόνους την πρώτη φορά. Γιατί;...Θα έλεγα ότι εννιά στις δέκα ξανθές θέλουν να ξαναγυρίσουν στο ξανθό μέσα σε δέκα εργάσιμες μέρες. Και αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί η αλλαγή και η επιλογή του καστανού ήταν πολύ
δραστική. 

Δοκίμασε πρώτα μία ήπια βαφή η οποία φεύγει σε λίγα λουσίματα και κάνε μια ελαφριά αλλαγή. Να θυμάσαι: Μπορείς  πάντα  να  σκουρύνεις  τα μαλλιά– να τα ανοίξεις είναι το δύσκολο.

Μοιράσου την ιστορία των μαλλιών σου.Τα βαμμένα μαλλιά, αυτά που έχουν υποστεί περμανάντ ή ισιωτική ή άλλες χημικές διεργασίες, είναι πιο πορώδη κι έτσι «πιάνουν» το χρώμα πιο εύκολα από αυτά που είναι απολύτως φυσικά.Πάντα να λες στον κομμωτή σου τι έχεις κάνει στα μαλλιά σου» είχε πει η Laurie Foley των κομμωτηρίων  Bumble & Bumble της Νέας Υόρκης, η οποία έκανε την Γκουίνεθ Πάλτροου καστανή για την ταινία Bounce. «Ακόμα κι αν τους έκανες ισιωτική ένα χρόνο πριν, οι άκρες έχουν ακόμα το χημικό πάνω τους. Εξαιτίας αυτοί, θα μπορούσατε να βγείτε με ασυνήθιστα σκούρες άκρες».

Δείξε φωτογραφίες.Τα «σοκολατί μαλλιά» μίας γυναίκας είναι η ίδια απόχρωση που κάποια άλλη μπορεί να περιγράφει ως «καφέ του εσπρέσσο». Οπότε  μην στηρίζεσαι στις λέξεις. Πάρε στο κομμωτήριο μια φωτογραφία του χρώματος που σου αρέσει. Αναζήτησε την στα περιοδικά ή στα site μόδας και μετά συζήτησε την με τον κομμωτή σου.

Η απόχρωση του δέρματος είναι σημαντική. Τα σκούρα μαλλιά πάνω σε ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι πιο μεγάλη -και κατά κάποιον τρόπο πιο απόκοσμη- αν είσαι πάνω από 25 ετών.










Τα μεσαία δέρματα φαίνονται καλύτερα με ψυχρά, σταχτιά καστανά (αυτά χωρίς χρυσαφένιους ή κόκκινους τόνους) επειδή τα πολύ θερμά χρώματα μπορούν να συγκρουστούν μεταξύ τους.








Βάλε φαντασία.

Κάνε "στρώματα" με τις αποχρώσεις και μην διαλέξεις ένα βαρετό χρώμα. Το χρώμα των φυσικών μαλλιών δεν έχει ποτέ μια μόνο απόχρωση γι’ αυτό και οι διαφορετικές ανταύγειες βοηθούν ώστε να φέρνουν τα μαλλιά πιο κοντά στο φυσικό. Δημιουργούν ένα όμορφο παιχνίδι φωτός, χρειάζεσαι μόνο λίγες μπροστά – όχι πολλές γιατί τα μαλλιά δεν θα είναι καστανά πια.






Να είσαι ευγενική με τα μαλλιά σου.

Όταν κάνεις κάποια αλλαγή προς το καστανό, να ξεκινάς πάντα με την πιο απαλή τεχνική. Ένα ημι-μόνιμο χρώμα που προσθέτει μια φωτεινή λάμψη στα μαλλιά, είναι συνήθως καλύτερο από ένα μόνιμο που μπορεί να περιέχει σκληρά οξέα και αμμωνία.

Πηγή:faysbook.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...