Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

6+1 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΑΣ!


6+ 1 Ταινίες για να δείτε με το πρίγκιπά σας!

Πολλές φορές η ευκαιρία για χουζούρι στον καναπέ  με τον καλό σας είναι αυτό που ονειρεύεστε για το τέλος της ημέρας. Αν αυτό συνοδευτεί με ένα ελαφρύ σνακ και το έτερον ήμισυ στο σαλόνι τότε πάμε στο επόμενο level. 

Tί ταινία να δείτε παρέα χωρίς, όμως, να βαρεθεί κανείς από τους δύο; Τα αγαπημένα κοριτσίστικα φιλμ μήπως θα τον κουράσουν να τα υποστεί για άλλη μια φορά; Καλά για το Iron Man 3 δεν θα μπορέσει να κρατήσει ανοιχτά για πολύ τα δικά σας βλέφαρα. Να λοιπόν μερικές  προτάσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους δύο σας και να ακολουθήσει μια πιο ζουζουνιάρικη βραδιά! Πάμε να τις δούμε;...

The Grand Hotel Budapest: Tαινία παραμυθένια από τον Wes Anderson, που, τον περασμένο χειμώνα, ακουμπούσε χαμόγελα απόλαυσης στα χείλη αγοριών και κοριτσιών που έβγαιναν από τις κινηματογραφικές αίθουσες. O Μουσταφά ξεδιπλώνει την ιστορία του και μας περιγράφει πως από μικρός bell boy έγινε ο ιδιοκτήτης του Grand Hotel κι όλο αυτό σε μια ατμόσφαιρα κουρδιστού παιχνιδιού στα χέρια ενός παιδιού που ξέρει πολύ καλά πώς να παίξει.



Match Point: Λίγος Woody Allen πάει με όλα! Μια από τις ελάχιστες απόπειρες του σκηνοθέτη με στόχο το δράμα και μια σκανδαλιστική  Scarlett Johansson, θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το ανατρεπτικό τέλος. Ο Κρις, ένας νεαρός δάσκαλος του τένις, καταφέρνει να εισέλθει στους κύκλους μιας εύπορης οικογένειας του Λονδίνου αφού παντρεύεται την κόρη της οικογένειας. Εκεί θα γνωριστεί με τη μνηστή του αδελφού της γυναίκας του Κι έτσι θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση που σύντομα θα οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ένα τραγικό φινάλε.



Άθικτοι: O καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι Φίλιπ, ψάχνει έναν κατάλληλο φροντιστή και πέφτει πάνω στον φαινομενικά ακατάλληλο Ντρις. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και από τη μια είναι συγκινητική, από την άλλη έξυπνη και δυναμική, μιας και αυτό το δίδυμο μεγαλουργεί κόντρα στις προβλέψεις.





Τhe Rum Diary : Με τον  Τζόνι Ντεπ κορίτσια. Κουρασμένος από το θόρυβο και την τρέλα της Νέας Υόρκης, αλλά και τη μετά Αϊζενχάουερ εποχή στην Αμερική, ο Κεμπ ταξιδεύει στο παρθένο νησί του Πουέρτο Ρίκο για να δουλέψει για μια τοπική εφημερίδα, την The San Juan Star, της οποίας διευθυντής είναι ο καταπιεσμένος Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας το στιλ ζωής του νησιού, στο οποίο πρωτοστατεί η κατανάλωση ρούμι, ο Πολ σύντομα παθιάζεται με την Σενό (Άμπερ Χερντ), την άγρια, ελκυστική και γεννημένη στο Κονέκτικατ αρραβωνιαστικιά του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ). Ο Σάντερσον, που εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις αγοροπωλησίας ακινήτων, είναι ένας από τους πολλούς Αμερικανούς επιχειρηματίες που είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν το Πουέρτο Ρίκο σε ένα καπιταλιστικό παράδεισο, στην υπηρεσία των πλουσίων. Όταν ο Σάντερσον αναθέτει στον Κεμπ να γράψει ένα κολακευτικό άρθρο για το πρόσφατο ανούσιο project του, ο δημοσιογράφος έχει τις εξής επιλογές: είτε να γράψει προς οικονομικό όφελος του διεφθαρμένου επιχειρηματία ή να τον «αποκαθηλώσει». Βασισμένη Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ).



Ραγισμένες Αγκαλιές: Από τον λατρεμένο Πέτρο Αλμοδόβαρ με τους Πενέλοπε Κρουζ ,  Λουί Ομάρ,  Μπλάνκα ΠορτίγιοΈνας μεσήλικας σκηνοθέτης χάνει το φως του. Χάνει τον μεγάλο του έρωτα. Χάνει την καριέρα του. Κοιτώντας πίσω αφηγείται το παρελθόν, ως ύστατη προσπάθεια να μη χάσει το τώρα. Διακεκομμένες ανεκπλήρωτες σχέσεις. Ιστορίες χωρίς τέλος. Μισές, σπασμένες αγκαλιές. Ο σκηνοθέτης-ήρωας του Αλμοδόβαρ έζησε τη ζωή του χωρίς ένα happy end- δεν το γεύτηκε ο ίδιος, αλλά δεν το χάρισε και στους γύρω του. Ο έρωτας της ζωής του είχε τραγική κατάληξη, η ερωτευμένη μαζί του πιστή ατζέντης δεν είχε καμία ελπίδα, αλλά και η "μεγάλη ταινία" της καριέρας του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μεσήλικας πλέον, κι έχοντας χάσει το φως του, αρχίζει να αφηγείται ιστορίες προσπαθώντας να συνδέσει το κενό παρόν του με το τραυματικό παρελθόν. Τι άλλο μπορεί να κάνει ένας σκηνοθέτης, χωρίς ταινία, χωρίς φως, χωρίς εικόνα, παρά να καταφύγει στη δύναμη της ίδιας της ιστορίας; Μια ταινία που μιλάει για ένα μεγάλο έρωτα και που θα σας κάνει να ερωτευτεί τε από την αρχή.



Βγάλτε το παιδί από μέσα σας! Στις σχέσεις πρέπει να βγάζουμε και το παιδί που κάπου εκεί έχουμε στριμώξει κάντε του μια έκπληξη με  ...

Εγώ, ο Απαισιότατος  1 ή 2:Σε μια επαρχιακή γειτονιά, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions… Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια πλάνα, έχει αυτήν την περίοδο ένα νέο, μεγαλεπήβολο σχέδιο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας, να κινδυνεύει να πέσει.





Και επειδή το  Απαισιότατος  1 παίζει να το έχετε δει πάμε για το 2:



Μια Ελληνική Ταινία που αξίζει να σας βγάλει έξω  για Σινεμά μην την χάστε!! 

Ξενιά

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε η ελληνική συμμετοχή στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα. Στις Κάννες αλλά και στις Νύχτες Πρεμιέρας όρθιοι οι θεατές χειροκροτούσαν  αλλά και τραγουδούσαν  μαζί με τους ηθοποιούς και το σκηνοθέτη. Ταινιάρα που τα σπάει και αξίζει να πάρεις τον καλό σου και να πάτε να την δείτε. Αγαπάμε τον Ελληνικό κινηματογράφο και τον στηρίζουμε γιατί είναι ΕΔΩ  για ΜΑΣ πιο πολύ από ποτέ!



Ο Πάνος Κούτρας μετά από την Στρέλα στην ταινία του  Ξενία  κάνει ένα οδοιπορικό  ανθρωπιάς.


Δυο έφηβοι, δεύτερης γενιάς Αλβανών, χωρίς τη μητέρα τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη για να βρουν τον πατέρα που τους είχε εγκαταλείψει από πολύ μικρά παιδιά.Ένα ταξίδι «γνωριμίας» αναπτύσσεται σταδιακά στην μεγάλη οθόνη, ανάμεσα στα δυο αδέρφια (ο μικρότερος, ο ομοφυλόφιλος Ντάνυ, ζούσε στην Κρήτη με τη μητέρα του, ενώ, ο μεγαλύτερος, ο Οδυσσέας, εργαζόταν στην Αθήνα), με τον Πάνο Κούτρα να τα καταφέρνει υπέροχα.Στην πορεία τους θα σταματήσουν αρχικά στη Λάρισα, για να συναντήσουν ένα πρώην φίλο της μητέρας τους, θα περάσουν μια νύχτα και μια μέρα σ’ ένα εγκαταλειμμένο Ξενία (σε μερικές από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας), πριν τελικά φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Οδυσσέας παίρνει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού και ο Ντάνυ καταφέρνει να συναντήσει τον υποτιθέμενο (;) πατέρα του.



Η ανθρωπιά και το χιούμορ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της ταινίας, μια ταινία στην οποία οι χαρακτήρες τοποθετούνται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, από την οποία όμως δεν λείπουν οι σκηνές βίας και τρομοκρατίας των μεταναστών από τα μέλη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.Έκπληξη αποτελούν οι ερμηνείες και των δυο νεαρών πρωταγωνιστών, Κώστα Νικουλή (Ντάνυ) και Νίκου Γκέλια (Οδυσσέα).






Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...