Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ LIGHT ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 241 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!


Σπιτικά παγωτά  Light  που δεν ξεπερνούν τις 241 Θερμίδες!

Άλλος για παγωτό; Ο συνδυασμός του ακαταμάχητου γλυκού με τη δροσιά του παγωμένου, κάνουν το παγωτό το πιο λατρεμένο είδος γλυκίσματος στον κόσμο. Ναι, είναι αλήθεια πως πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι κατάφεραν να του αντισταθούν!

Με τις θερμίδες όμως τι γίνεται; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την αγαπημένη σου καλοκαιρινή συνήθεια, με τη σωστή διατροφή; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε πλημμυρίζουν ενοχές κάθε φορά που απολαμβάνεις το αγαπημένο σου παγωτό;

 Φτιάχνεις σπιτικό παγωτό με τα χεράκια σου και έτσι ορίζεις εσύ τα λιπαρά και τις θερμίδες

Έχουμε πέντε απολαυστικές γεύσεις παγωτού για να ξεκινήσεις, που κανένα τους δεν ξεπερνά τις 241 θερμίδες η μερίδα (Υπολόγισε ως μερίδα περίπου δύο μπάλες παγωτό).To αβοκάντο με την κρεμώδη του υφή θα δώσει υπέροχη γεύση στο παγωτό, ενώ ο συνδυασμός με lime και τεκίλα θα σε συναρπάσει....

Παγωτό Αβοκάντο



Ένα παγωτό τόσο ελαφρύ, όσο και γευστικό. 

224 θερμίδες

  • 3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο λιωμένα σε πουρέ
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κ.σ. στέβια
  • Το χυμό από 1 Lime
  • 2 σφηνάκια τεκίλα
Εκτέλεση
1
Πρόσθεσε στον πουρέ αβοκάντο το νερό, τη ζάχαρη και τη στέβια, το χυμό lime και την τεκίλα. Χτύπησε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
2
Μοίρασε το μείγμα σε δοχεία για παγωτό ξυλάκι ή πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης και βύθισε ένα ξυλάκι στο κέντρο. Άφησε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
3
Αν έχεις παγωτομηχανή, δοκίμασε να βάλεις πρώτα στη μηχανή και αφού πήξει καλά να γυρίσεις το μείγμα στα κυπελλάκια.


Παγωτό Καραμέλα




Ο συνδυασμός της καραμέλας με το θαλασσινό αλάτι είναι μια μοναδική εμπειρία. Αν δεν το έχεις τολμήσει ακόμη ήρθε η ώρα. Αυτό το παγωτό είναι σκέτη απόλαυση και έχει ελάχιστες θερμίδες. 

241 θερμίδες/Θερμίδες
  • 3 ½ φλιτζάνια γάλα 2%
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού (είναι σαν νιφάδες με αλάτι)

Εκτέλεση 
1
Βάλε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και στη συνέχεια πάρε λίγο, λίγο από το καυτό γάλα και πρόσθεσε αργά στο μπολ. Ανακάτευε συνεχώς να μην ψηθούν οι κρόκοι. Γύρισε τη μισή ποσότητα περίπου από το γάλα στους κρόκους και στη συνέχεια γύρισε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
2
Σε άλλο κατσαρολάκι ανάμειξε τη ζάχαρη με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βάλε σε μέτρια φωτιά. Άσε να βράσει, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Συνέχισε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά για δυο, τρία λεπτά χωρίς να καεί. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το αλάτι.
3
Πρόσθεσε σιγά, σιγά την καραμέλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Βάλε και πάλι στη φωτιά να ζεσταθεί όλο το μείγμα μαζί για 4-5 λεπτά. Πάρε την κατσαρόλα και βύθισέ τη σε μπόλικο πάγο να κρυώσει.
4
Βάλε το μείγμα σε παγωτομηχανή και άφησε να σφίξει και να γίνει... παγωτό. Σέρβιρε με νιφάδες αλάτι.


Παρφαίτ



Άλλοι λατρεύουν τη βανίλια και άλλοι τη σοκολάτα. Εσύ όμως θέλεις το παγωτό να είναι παρφαίτ. Κομματάκια σοκολάτας και φράουλας σε ένα παγωτό σκέτη απόλαυση. 

236 θερμίδες

Συστατικά
  • 1 ½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 3 κρόκκους αυγών
  • 1 κουτί ζαχαρούχο Light
  • 2 βανίλιες
  • ¾ του φλιτζανιού φράουλες σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 κ.σ. δημητριακά σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
                                                                      Εκτέλεση

1
Βάλε τη ζελατίνη στο νερό και άφησε τη να σταθεί για μερικά λεπτά.
2
Βάλε 1 ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε τη βανίλια. Ζέστανε το γάλα να αχνίσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και ρίξε λίγο, λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύντας διαρκώς. Γύρισε το μείγμα στο κατσαρολάκι και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει ελαφρά. Πρέπει να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3
Πρόσθεσε στην κρέμα του κρόκου τη ζελατίνη και το υπόλοιπο γάλα, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
4
Βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή και πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και φράουλας. Αφού πήξει καλά το παγωτό μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη.
5
Σέρβιρε με τα σπασμένα δημητριακά.

Παγωτό Ροδάκινο




Το πιο απλό και κλασικό παγωτό από σπίτι, παντρεύεται με ολόκληρα κομματάκια ροδάκινο και απογειώνει τη γεύση. Μια επιλογή για όσες θέλουν γεύση με ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες. 

58 θερμίδες

Εκτέλεση

1
Χτύπησε τη φυτική σαντιγί και πρόσθεσε το γάλα εβαπορέ, στέβια και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
2
Αφού πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα πρόσθεσε τα ροδάκινα σε κομματάκια και ανακάτεψε να πάνε παντού.
3
Βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή και άφησε να πήξει.


Παγωτό Μάνγκο





Ένα συνδυασμός γλυκού με ξινό. Αν είσαι λάτρης των γλυκών με λεμόνι και τυρί, τότε αυτό το παγωτό θα γίνει το αγαπημένο σου. Άσε που με τις κατάλληλες προσαρμογές έχει λίγες θερμίδες, ελάχιστη ζάχαρη και απίθανη γεύση. 

169 θερμίδες/Μερίδα 

  • 1 φλιτζάνι χυμό μάνγκο
  • 4 κ.γ. στέβια
  • 2 κιλά περίπου μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μασκαρπόνε
  • 1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι
Εκτελέση
1
Βάλε το χυμό μάνγκο με τη στέβια σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει
2
Βάλε το μάνγκο στο μπλέντερ και λιώσε να γίνει πουρές. Πέρασε τον πολτό από σήτα ώστε να γίνει πιο απαλός. Ανάμειξε με το τυρί, το ξινόγαλα και χτύπησε πάλι στο μπλέντερ να γίνουν ένα.
3
Τέλος πρόσθεσε στο μείγμα το χυμό με λίγο αλάτι. Σκέπασε και βάλε στην καταψυξη να παγώσει καλά.
4
Ιδανικά καλό είναι να βάλεις το μείγμα αφού κρυώσει καλά σε παγωτομηχανή. Ετοίμασέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Αν δεν έχεις μηχανή, άπλωσε το παγωτό σε μια πολύ λεπτή στρώση σε ένα μεταλλικό δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Αφού παγώσει, σπάσε το παγωτό σε κομμάτια και χτύπησε στο μπλέντερ να αφρατέψει. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεπασμένο σκεύος και φρόντισε να το βγάλεις από την κατάψυξη 15' λεπτά πριν σερβίρεις.



Πηγή: tilife.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...