Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ!


Βήμα -βήμα πως θα κάνεις ανάποδη γαλλική πλεξίδα!

Ζέστη και μακριά μαλλιά δεν πάνε ποτέ μαζί ! Έχεις βαρεθεί τις κοτσίδες και τους κόστους αλλά και τις κλασικές πλεξίεδς γαλλική, πλεξίδα ψαροκόκκαλο, κλασική πλεξίδα; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ!Και σήμερα θα σε πάμε ένα step παραπάνω, γιατί σε αυτό το How To θα μάθεις πώς να κάνεις μια Dutch braid!

Η hair stylist Έλενα Οικονομάκη των κομμωτηρίων Ikonomakis μας δείχνει πώς να κάνουμε μια ανάποδη γαλλική πλεξίδα ή όπως επίσημα λέγεται, Dutch braid!

Λέγεται Dutch braid ή αλλιώς ανάποδη γαλλική. Κι ενώ αρχικά φαίνεται πως γίνεται δύσκολα, σε αυτό το How To θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι και πολύ έτσι. Για να ξεκινήσεις να την κάνεις είναι πολύ βασικό τα μαλλιά σου να είναι στεγνά, να έχεις βουρτσίσει αρκετά ώστε να έχεις ξεφορτωθεί τους κόμπους και τα μπερδέματα και να έχουν όλα τα μαλλιά σου φορά προς τα πίσω. 



Βήμα 1

Ξεχώρισε την κεντρική τούφα των μαλλιών σου ακριβώς στο ύψος του μετώπου. Αν έχεις μακριές αφέλειες οι φράντζες, μπορείς να τα πλέξεις μέσα στην ανάποδη γαλλική. Αν έχεις αφέλειες που δεν πιάνονται μπορείς να τις αφήσεις εκτός πλεξίδας. Χώρισε σε τρεις ισομερείς τούφες. Κράτησε το δεξί τμήμα στο δεξί σου χέρι, το αριστερό τμήμα στο αριστερό σου χέρι και το μεσαίο τμήμα ανάμεσα στον αντίχειρα του αντίχειρα και το δείκτη. Τώρα πέρασε το δεξί τμήμα κάτω από το μεσαίο τμήμα και επανάλαβε με το αριστερό τμήμα.




Βήμα 2

Πάρε τις αμέσως επόμενες τούφες από τα πλαϊνά και πέρασε κατά τον ίδιο τρόπο την δεξιά τούφα κάτω από τη μεσαία



Βήμα 3

Έπειτα, πάρε την αριστερή και πέρασέ την κάτω από τη μεσαία.



Προσοχή! 
Φρόντισε οι τούφες που παίρνεις διαδοχικά από δεξιά και από αριστερά να είναι ισομερείς ώστε να βγει ομοιόμορφη η πλεξίδα.

Βήμα 4

Συνέχισε την ανάποδη γαλλική μέχρι το ύψος του αυχένα, κρατώντας πάντα την μεσαία τούφα σταθερή.



Βήμα 5

Όταν φτάσεις στον αυχένα ξεκίνα να πλέκεις μια κανονική πλεξίδα.



Βήμα 6

Πιάσε την άκρη της με ένα διαφανές λαστιχάκι ή κάποιο πολύ λεπτό.




Και το χτένισμα σου είναι  έτοιμο!



Πηγή:Tilife.gr




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...