Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!



Βασιλόπιτα Κεικ αγαπημένη

Η Staxtopouta σας το είχε τάξει…βασιλόπιτα  κέικ  μια συνταγή δοκιμασμένη, εύκολη και γρήγορη με σίγουρη επιτυχία που θα στολίσει και θα δώσει γεύση στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.Όλοι αγαπάμε τα κεικ γιατι έχουμε μεγαλώσει με την γνωστή μυρωδιά και την γεύση όμως αυτό κέικ σας υπόσχομαι ότι θα είναι κάτι διαφορετικό που σίγουρα θα ξετρελάνει τους πάντες και από εμφάνιση αλλά και από γεύση. Για το στολισμό βάλτε ζάχαρη άχνη αλλά και μερικά στολίδια όπως δεντράκι και άλλα μικρά Χριστουγεννιάτικα στολίδια που τυχαίνει να έχετε σπίτι σας! έτσι από το μηδέν μπορείτε να έχετε μια τέλεια παρουσία. Το δικό μου αγαπημένο tip για στολισμό είναι αστεράκια σοκολατένια όπως ακριβώς και στη φωτογράφια. Πάμε να δούμε όμως καλύτερα την συνταγή;

Υλικά

Για 8-10 άτομα

1 συσκευασία βούτυρο 250 γραμμάρια
6 αυγά
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.....

2 βανίλιες σκόνη ή κλοναράκια
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Μια ξεχωριστή βασιλόπιτα που την φτιάχνετε και μετά τα Χριστούγεννα!Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν έναν τους κρόκους αυγών, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.Και βάλτε τον στολισμό σας!

 

 Πηγή:sidagi

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...