Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΕ ΤΑ 2 ΒΑΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ!


Μάθε τα 2 βασικά μυστικά για την φροντίδα των μαλλιών σου!


1. Σαμπουάν

Σίγουρα κάπου έχεις ακούσει πως πρέπει να αλλάζεις συχνά το σαμπουάν σου γιατί τα μαλλιά σου το χρειάζονται. Αυτό όμως είναι μύθος ή πραγματικότητα;Η απάντηση είναι : Μύθος φίλες μου! Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα μαλλιά σου συνηθίζουν στο σαμπουάν που χρησιμοποiείς και θέλουν αλλαγή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, επομένως, να αλλάξεις σαμπουάν αν αυτό που χρησιμοποιείς κάνει καλό στα μαλλιά σου. Παρόλα αυτά είναι γνωστό πως η βιομηχανία περιποίησης μαλλιών έχει τους πιο άπιστους πελάτες....

Αυτό που βιώνεις όταν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις σαμπουάν επειδή το παλιό σου δεν κάνει πλέον δουλειά στα μαλλιά σου διότι αυτά το έχουν συνηθίσει είναι μία ψυχολογική δυσαρέσκεια που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Χωρίς αμφιβολία το ίδιο σαμπουάν, όταν χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο και κάτω από τις ίδιες συνθήκες έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα στα μαλλιά σου όσα χρόνια και αν το χρησιμοποιείς.


2.Δεν είναι όλες οι βούρτσες για όλους τους τύπους μαλλιών.

Όσοι είναι οι τύποι μαλλιών άλλες τόσες είναι και οι βούρτσες που μπορείτε να επιλέξετε. Ποια όμως είναι η σωστή για τα δικά σας μαλλιά. Αν έχετε μεσαία ως μακριά μαλλιά η καλύτερη λύση είναι μια επίπεδη βούρτσα με πλαστικά δοντάκια. Για το ίσιωμα θα χρειαστείτε μια στρογγυλή βούρτσα κατά προτίμηση με τρύπες στον κορμό της, για να επιτρέπει τη διοχέτευση του αέρα σε όλο το μήκος της. Αποφύγετε το σίδερο που μπορεί να ξηράνει και να σπάσει την τρίχα. Κρατήστε το πολύτιμο αυτό εργαλείο μόνο όταν πρόκειται να βγείτε. 

Προτιμήστε τα σίδερα εκείνα που διαθέτουν κεραμικές πλάκες και χρησιμοποιήστε τα για λίγο, αφού έχετε πρώτα στεγνώσει καλά τα μαλλιά σας. Για τα σπαστά μαλλιά ενδείκνυνται οι χτένες με αραιά δόντια που δεν προσθέτουν περισσότερο όγκο και που δεν χωρίζουν τις μπούκλες. Οι μικρές και μεσαίες στρογγυλές βούρτσες είναι ιδανικές για τα κοντά μαλλιά, ίσια ή σπαστά.

Τι να διαλέξετε

Αποφύγετε τις βούρτσες με συνθετικά μέρη και προτιμήστε εκείνες που χρησιμοποιούν φυσικά υλικά όπως η τρίχα ή το ξύλο. Αν μια τέτοια λύση σας φαίνεται ακριβή, βεβαιωθείτε πως η βούρτσα που θα διαλέξετε θα έχει λεία και στρογγυλεμένα τελειώματα για να μην σας πληγώσει το κεφάλι.


Πότε να τις αντικαταστήσετε

Όταν τα δοντάκια της βούρτσας σας φθαρούν ή στραβώσουν οι μέρες της δόξας της φτάνουν στο τέλος. Τα κατεστραμμένα αυτά δοντάκια μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά σας αλλά και να σας τραυματίσουν.

Δείτε επίσης: Σπάσε τους 5 βασικούς κανόνες ομορφιάς!
Λάθη ομορφιάς και πως να τα αποφεύγετε!
Glamorous χτενίσματα για κάθε στυλ μαλλιών


Πηγή;Faysook.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...