Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

H KOTOΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ!



Η κοτόπιτα της Αργυρώς ! Πρέπει να την φτιάξεις! 

Αγαπάτε την κοτόπιτα ; Τι θα λέγατε αν μια αχνιστή κοτόπιτα συνόδευε το τραπέζι της Κυριακής αλλά και το τραπέζι της παρέας σας; Σας έχω γευστικά νέα ! Μια πανεύκολη συνταγή της Αργυρώς θα σας κάνει να μπείτε στην κουζίνα και να κάνετε το θαύμα που λέγεται κοτόπιτα! Θα  την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά συνταγής(για 10 μερίδες)...

2 φύλλα σφολιάτα η κουρού (εμπορίου)

Για τη γέμιση:

1 μέτριο κοτόπουλο
3 κρεμμύδια
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ

Για την κρέμα:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. καλαμπόκι
1 φλ. αρακά
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
διάλυμα αβγού ή γάλα για το φύλλο

Εκτέλεση:


Βράζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ σε νερό για 45'. Αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε τα υλικά. Κρατάμε το ζωμό για την κρέμα, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Ψήνουμε για 2'. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να ενωθούν. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45' να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή σαν κυρίως γεύμα.



Πηγή:argiro.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...