Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

TO NEO TREND ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ECAILLE! ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!



Το νέο trend χρώμα στα μαλλιά είναι το Εcalle! Μάθε πως θα το κάνεις!

Ναι, το ombre είναι ξεπερασμένο αλλά αγαπημένο! Και ναι, αυτό είναι το επόμενο huge hair trend! Λέγεται ταρταρούγα, το έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η Kate Middleton. Το Tortoiseshell ή το Ecaille  όπως και να το πεις είναι η ιδία τεχνική  στη βαφή μαλλιών. Είναι το λαμπερο παιχνίδισμα στις αποχρώσεις του μαύρου καστανού με πιο ανοιχτό λαμπρό καστανό και του ανοιχτού καστανού με ξανθό. Ομοιάζει με τα χρώματα που παίρνει η σκουριά ή το κέλυφος χελώνας  και δίνει μια αίσθηση απαλών ζεστών εναλλαγών στο χρώμα. Καλά καταλάβατε Staxtopoutes μου αυτή η τάση με έχει ξετρελάνει! 

Αλλά καλύτερα να πάμε να δούμε την νέα τάση αναλυτικά.

Τι είναι η τάση Ecaille;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα τεχνική η οποία δεν κάνει τίποτ' άλλο από το να μιμείται την διακύμανση των χρωμάτων που υπάρχουν στο κέλυφος της χελώνας και στις διακύμανσης της σκουριάς.Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εμείς παίρνουμε τις αποχρώσεις ατές καθ' αυτές και βάφουμε απλά ανταύγειες τα μαλλιά  αντιθέτως μιμούμαστε την  απαλή διαβάθμιση τους , αυτό το ωραίο ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων μπορεί να σου φαίνεται έντονο, στην πράξη, όμως, δείχνει πάρα πολύ ήσυχο.

Σαφώς δεν επιλέγουμε σαντρέ- ψυχρέ αποχρώσεις, η μαύρο  με ξανθό , αποφεύγουμε το έντονο κοντράστ και κινούμαστε σε πιο ζεστές αποχρώσεις ι κυρίως του ντορέ. Φυσικά ένας καλός κομμωτής και επιδέξιος στην βαφή μπορεί να πετύχει άψογα αυτό το λεπτό παιχνίδισμα των διαβαθμίσεων χρωμάτων.

Το χρωματικό παιχνίδισμα των αποχρώσεων που θέλουμε έχει κάτι από ρετρό!



 Στα μαλλιά το αποτέλεσμα  πρέπει να είναι φυσικό!
   


Ποια είναι η τεχνική της Ταρταρούγα;

Η τεχνική της ταρταρούγας (στα Ελληνικά) παραπέμπει ουσιαστικά σε ένα πολύ ωραίο φυσικό ombre. Τόσο πολύ φυσικό ώστε να μην έχουμε τις τεράστιες εκείνες χρωματικές διαφορές. Γιατί το ντεγκραντάρισμα  είναι πάρα πολύ σωστά διαβαθμισμένο από την φύση και αυτό προσπαθούμε να  να μιμηθούμε .Μην φοβάστε δεν φτάνουμε ποτέ στα σαντρε εκτός και αν αυτό επιδιώκουμε. 



Η τεχνική της νέας τάσης βήμα προς βήμα!

Η ταρταρούγα είναι μια ολοκαίνουρια τάση που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. 'Οσον αφορά την τεχνική της, στηρίζεται σε ένα πατινάρισμα βαφών που ξεκινάνε από το φυσικό χρώμα και σταδιακά- ανάλογα με το ύψος τόνου που θέλουμε να φτάσουμε, δηλαδή πόσο ανοιχτό θέλουμε να είναι- πατινάρουμε την μια βαφή πάνω στην άλλη.



Δηλαδή, βάζουμε την μια βαφή πάνω στην άλλη, την μπερδεύουμε. Για παράδειγμα, βάζουμε ένα καστανό ντορέ ανοιχτό, στην πορεία θα μπερδέψουμε με μια άλλη βαφή και μια ακόμη προς τις άκρες των μαλλιών. Και αυτή η τεχνική αφορά τα τελείως φυσικά μαλλιά. Αν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα θα πρέπει να τα ξανοίξουμε πρώτα, να τα φέρουμε στον τόνο που θέλουμε σαν βάση και στην πορεία να αρχίσουμε να πατινάρουμε τις βαφές .Η τεχνική μπορεί να κρατήσει έως και δύο ώρες, με το πιο σκούρο χρώμα να πηγαίνει στην ρίζα και σταδιακά να ανοίγουμε τα μαλλιά μέχρι την άκρη τους, σε όλο το μήκος. Μιλάμε, δηλαδή, για τρία διαδοχικά χρώματα, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι το εσωτερικό μέχρι και το ύψος του αυχένα το βάφουμε ότι χρώμα και την ρίζα ώστε να εξασφαλίσουμε βάθος.



Σε ποιες ταιριάζει και σε ποιες όχι...

Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι την τάση αυτή θα την λατρέψεις και θα την αναζητήσεις, να ξέρεις ότι μπορείς να την κάνεις ελεύθερα αν τα μαλλιά σου είναι από το ύψος του 5 και του 6 (δηλαδή, από το καστανό ανοιχτό και το ξανθό σκούρο), καλό θα ήταν, όμως, να το αποφύγεις αν έχεις μαλλιά βαμμένα σε πολύ σκούρο τόνο. Και φυσικά, επανάληψη... μήτηρ τέλειου χρώματος! Καλό θα ήταν να κάνεις μια δεύτερη επανάληψη μετά από τις μέρες που θα σου συστήσει ο κομμωτής σου, ειδικά να έχεις ταλαιπωρημένη τρίχα! 

Οι σταρένιες επιδερμίδες αλλά και οι λευκές μπορούν άνετα  να παίξουν με το  νέο αγαπημένο haitr trend.







Προσοχή! Προσοχή! Η ταρταρούγα θέλει λαμπερά μαλλιά! 


Το νέο trend δείχνει άψογο μόνο όταν τα μαλλιά  είναι πολύ λαμπερά και υγιή. Και αυτό γιατί οι διαβαθμίσεις χρωμάτων είναι πολύ μικρές οπότε τα μαλλιά πρέπει να λάμπουν ώστε να είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Και έχει μια λογική! Σκέψου: αν κάνεις την τάση της ταρταρούγας σε ένα ματ μαλλί το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από ανταύγειες, οι διαβαθμίσεις των χρωμάτων δεν θα είναι εμφανείς ούτε στο ελάχιστο!




Άρα τι πρέπει να κάνεις; Eίναι κλασικά πράγματα τα οποία οι γυναίκες κάποιες φορές αμελούν: μάσκες ενυδάτωσης, λαδάκια , και pre-conditionig είναι η μόνη λύση για την ενυδάτωση των μαλλιών αλλά και για το αποτέλεσμα λάμψης που απαιτεί αυτό το νέο αγαπημένο trend!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...