Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ!


5 Βιβλία που θα λατρέψεις!!

Η καλύτερα παρέα είναι ένα  καλό βιβλίο!Μερικές γραμμές και έχεις φύγει από όσα μπορούν να  σε βασανίζουν. Σκέψεις , άγχος, καθημερινότητα, πεζότητα, κακή τηλεόραση, υποχρεώσεις όλα αυτόματα μπαίνουν στο συρτάρι και εσύ ελεύθερη από όλα όσα...  αφήνεσαι στα χέρια του ταξιδευτή σου.

Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι δώρο θα πάρεις  στις φίλες σου, μια καλή πάντα ιδέα είναι ένα βιβλίο: χρήσιμο απελευθερωτικό, οικονομικό αλλά ανεκτίμητο. Η Staxtopouta σου έχει 5 βιβλία που αξίζει να κάνεις δώρο είτε στον εαυτό σου , είτε στις φίλες σου και στα αγαπημένα σου πρόσωπα Πάμε να δούμε αγαπημένα βιβλία...

INFERNO


Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ






Ψάξε και θα βρεις.Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.
Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.
Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…
Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το INFERNO είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που υπογράφει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ


Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.
Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…



Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ


Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Η Μάρθα, μια γοητευτική γυναίκα και κληρονόμος τεράστιας περιουσίας, που πάσχει από μετατραυματική αμνησία, προσπαθεί να γνωρίσει και να ερωτευτεί από την αρχή τον Πέτρο και κάποτε το καταφέρνει. Δεν έχει ξαναβρεί ακόμα τη μνήμη της, αλλά σιγά σιγά νιώθει ήρεμη κι ευτυχισμένη δίπλα του. Η ζωή της ξαναρχίζει να γίνεται φυσιολογική.
Μέχρι που μια νύχτα φτάνει στο κινητό της ένα ερωτικό μήνυμα από έναν άγνωστο άντρα που δηλώνει εραστής της! Ο Αχιλλέας την πληροφορεί ότι πριν από το ατύχημα συζούσαν και σκόπευαν να παντρευτούν.
Όλα ανατρέπονται ξαφνικά και η Μάρθα βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα σε σύζυγο και εραστή. Τα στοιχεία διαψεύδουν τη μία ημέρα τον Πέτρο και την άλλη τον Αχιλλέα. Ποιος από τους δύο την αγαπά γι’ αυτό που είναι και ποιος γι’ αυτά που έχει;
Η συγκλονιστική πορεία μιας γυναίκας από το σκοτάδι στο φως, που θα φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια και θα αποκαλύψει πολλά κρυμμένα μυστικά.



"Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο" 


Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ





NEW YORK TIMES BESTSELLER

Η Τζάκελιν είναι δευτεροετής στο πανεπιστήμιο που επέλεξε προκειμένου να βρίσκεται μαζί με τον αγαπημένο της από το λύκειο.
Εντελώς ξεκρέμαστη όταν εκείνος της ζητάει να χωρίσουν, σώζεται από τα νύχια του επίδοξου βιαστή της από ένα γοητευτικό άγνωστο, τον Λούκας. Αρχικά νομίζει ότι πρόκειται για τον παντελώς αδιάφορο συμφοιτητή της στα οικονομικά, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι άλλος από το βοηθό καθηγητή του μαθήματος, τελειόφοιτο μηχανολόγο στο ίδιο πανεπιστήμιο, ο οποίος έχει αναλάβει να τη βοηθήσει να καλύψει τη χαμένη ύλη.
Η έλξη μεταξύ τους είναι έντονη, οι παρεξηγήσεις διαδοχικές και παραλίγο μοιραίες για μια σχέση που φαντάζει καρμική, αλλά τελικά το να βρουν τρόπο να είναι μαζί δυο άνθρωποι που αγαπιούνται είναι "το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο".
Η έλξη μεταξύ τους είναι έντονη, οι παρεξηγήσεις διαδοχικές και παραλίγο μοιραίες για μια σχέση που φαντάζει καρμική, αλλά τελικά το να βρουν τρόπο να είναι μαζί δυο άνθρωποι που αγαπιούνται είναι «το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο».

«Ο Λούκας είναι ο άγνωστος που έσωσε την Τζάκελιν από την επίθεση ενός συμφοιτητή της – ένας τύπος που δεν είχε προσέξει ποτέ πριν, αλλά τώρα βρίσκει παντού μπροστά της. Μπορεί, όμως, να τον εμπιστευτεί πραγματικά ή θα τους χωρίσουν τα μυστικά που κρύβει βαθιά μέσα του;»

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΞΑΝΑ


Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Πρόκειται για μια γιορτή έκπληξη. Δυσάρεστη έκπληξη! 
Πρωινό Μαΐου και δυο άντρες μεγάλης ηλικίας εμφανίζονται ξαφνικά, μετά από πενήντα χρόνια, στην παλιά ωραία συμφοιτήτριά τους, τη δυναμική επιχειρηματία Λυγία Σοφού. Έχουν διοργανώσει το βράδυ ένα δείπνο για τα γενέθλιά της της σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής και πιεστικά την προσκαλούν. 
Όσο κυλάει η παράξενη αυτή νύχτα, λουσμένοι οι τρεις τους στο φεγγαρόφωτο που λάμπει απ' το Σούνιο, επιστρέφουν στο παρελθόν, στον νεανικό έρωτα μεταξύ τους, στις επιλογές ζωής. 
Είναι άραγε η μνήμη ακριβοδίκαιη ή παραλλάζει πρόσωπα και συμβάντα κατά τις ανάγκες μας; Για τη Λυγία Σοφού απόψε αποδεικνύεται πως ναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, η μνήμη της στάθηκε μάλλον ακριβοδίκαιη. 
Στο βιβλίο, που τούτη την εποχή διαβάζει, γράφει κάπου: Το πρόβλημά σας είναι ότι πάντα δημιουργείτε ένα μηχανισμό, δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη. Πρέπει να είστε ήρεμος για να ζήσετε.


Δείτε επίσης: 5 Βιβλία που μπορείς να κάνεις δώρο στις φίλες σου τα Χριστούγεννα!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...