Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


5 Βιβλία που μπορείς να κάνεις δώρο στις φίλες σου τα Χριστούγεννα!


Η καλύτερα παρέα είναι ένα  καλό βιβλίο!Μερικές γραμμές και έχεις φύγει από όσα μπορούν να  σε βασανίζουν. Σκέψεις , άγχος, καθημερινότητα, πεζότητα, κακή τηλεόραση, υποχρεώσεις όλα αυτόματα μπαίνουν στο συρτάρι και εσύ ελεύθερη από όλα όσα...  αφήνεσαι στα χέρια του ταξιδευτή σου.

Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι δώρο θα πάρεις  στις φίλες σου, μια καλή πάντα ιδέα είναι ένα βιβλίο: χρήσιμο απελευθερωτικό, οικονομικό αλλά ανεκτίμητο. Η Staxtopouta σου έχει 5 βιβλία που αξίζει να κάνεις δώρο!Πάμε να δούμε αγαπημένα βιβλιά...

Ο τελευταίος χορός 



 Victoria Hislop 

Εκδόσεις : Διόπτρα

Μέσα από δέκα πολύ δυνατά διηγήματα, η Victoria Hislop μας βγάζει σεργιάνι στους αθηναϊκούς δρόμους αλλά και στις πλατείες των ελληνικών χωριών. Σκιαγραφώντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα κάθε τόπου, η συγγραφέας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μια σειρά από αλησμόνητους ήρωες – από έναν μοναχικό παπά έως δύο αδερφούς σε διαμάχη και από έναν ανεπιθύμητο ξένο έως ένα γαμπρό που βασανίζεται από μια μουσική και μια ανάμνηση. Δοσμένες με τη μοναδική γραφή της Victoria Hislop, αυτές οι γλυκόπικρες ιστορίες πίστης και αγάπης, χωρισμού και συμφιλίωσης, θα μείνουν στο μυαλό σας και θα σας συντροφεύουν για πολύ καιρό μετά το τέλος της ανάγνωσης.

Χένρι και Τζουν 


 Αναΐς Νιν

 Μετάφραση :Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Χένρι παραβλέπει την εμμονή που υπάρχει στο να μην τα ξέρεις όλα, στο να μην τα έχεις δικά σου όλα, στο να σκύβεις επικίνδυνα πάνω απ’ την άβυσσο, στο να μην φτάνεις σε μια συγκεκριμένη κορύφωση. Και οι δυο, και ο Χένρι και η Τζουν, κατέστρεψαν τη λογική και την ισορροπία της ζωής μου. Είναι καλό αυτό. Το πρότυπο είναι νεκρό. Τώρα, μπορώ πια να ζήσω. Δεν είμαι εγώ για πρότυπα." (Αναΐς Νιν).Η Αναΐς Νιν θα γνωρίσει τον Χένρι Μίλερ και τη σύζυγό του την Τζουν, στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930. Aυτές οι ημερολογιακές σελίδες καταγράφουν το χρονικό ενός ερωτικού τριγώνου, αποτελούν τη μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε ανάμεσα σ' έναν άντρα που την απελευθέρωσε σεξουαλικά και σε μια γυναίκα που της ξύπνησε ένα ασίγαστο πάθος.


Ανεμοδαρμένα ύψη 






Έμιλι Μπροντέ

Μετάφραση: Μπερλης Άρης
Εκδόσεις:  ΑΓΡΑ

Είναι το μοναδικό της μυθιστόρημα και γράφτηκε μεταξύ του Δεκεμβρίου 1845 και του Ιουλίου 1846 και παρέμεινε αδημοσίευτο μέχρι τον Ιούλιο του 1847. Έκδόθηκε με το ψευδώνυμο Έλλις Μπελ. Ο τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα σπίτι στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας.

Τα "Ανεμοδαρμένα ύψη" είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και σχεδόν δαιμονικού έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο και τον Χίθκλιφ, ένα αδέσποτο παιδί που υιοθέτησε ο πατέρας της Κάθριν. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο Χίθκλιφ προπηλακίζεται και εξευτελίζεται από τον αδελφό της Κάθριν, τον Χίντλεϊ, και πιστεύοντας από μια παρεξηγημένη φράση της ότι η αγάπη του για αυτήν δεν βρίσκει ανταπόκριση, εγκαταλείπει τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και επιστρέφει μετά από χρόνια ως πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος. Βάζει αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο αβυσσαλέου μίσους με σκοπό να εκδικηθεί για τα δεινά που είχε υποστεί στο παρελθόν. Η πλοκή της ιστορίας είναι πολυεπίπεδη και χαρακτηρίζεται από αμείλικτη βιαιότητα, όμως ο επιτυχημένος χειρισμός αυτής της πολύπλοκης δομής, οι παραστατικές περιγραφές του ερημικού τοπίου των χερσότοπων του Γιόρκσερ και το ποιητικό μεγαλείο της Έμιλι Μπροντέ συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, ώστε το μυθιστόρημα να αποτελεί αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις" 



 Leo Buscaglia

Μετάφραση:Μαρίνα Λώμη
Εκδόσεις Γλάρος


Και μόνο που το συγκεκριμένο βιβλίο περιγράφεται ως "θησαυρός" και "ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούργια διάσταση στην προσωπικότητα τους" στο site της Πρωτοπορίας", καταλαβαίνεις περί τινος πρόκειται. Χωρίς καμία πρόθεση υποτίμησης του έργου του Μπουσκάλια, τα βιβλία που υπονοούν ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας λάθος (που λέει κι ένα τραγούδι νομίζω) μας προκαταβάλουν αρνητικά. Γι' αυτό και οι συμβουλές του συγγραφέα-καθηγητή είναι σαν να πέφτουν στο τείχος που στήνεται από το "δάχτυλο που κουνιέται επιδεικτικά στη μούρη σου" (μήπως να γράψω κάνα βιβλίο;).


Με Λένε Ναντά



Λένα Μαντά
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Με λένε Ντάτα… Χρόνια τώρα. Κοντεύω κι εγώ να ξεχάσω πως κάποτε με βάφτισαν Αλεξάνδρα∙ Αλεξάνδρα Σαλβάνου του Ροβέρτου και της Χαριτίνης.Είμαι ένοχη για όλα τα αμαρτήματα που μπορεί να φανταστεί η Εκκλησία ή η Αστυνομία, κι όμως δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα. Όλα ήρθαν φυσιολογικά στο δρόμο μου ή σ’ εμένα φάνηκε έτσι. Δεν πέρασε καν από την σκέψη μου ότι μέσα μου γεννιόταν πρώτα το κακό, μετά το χειρότερο, και ποτέ το καλό.
Γεννήθηκα πολύ όμορφη και αυτό ήταν ακόμη ένα όπλο, μια αόρατη παγίδα για τα υποψήφια θύματά μου. Κανένας δεν περιμένει η όψη ενός αγγέλου να κρύβει με τέτοια μαεστρία τη μαύρη ψυχή ενός σατανά που είναι ταγμένος να σκορπά το θάνατο και τον όλεθρο. Ίσως μάλιστα ο θάνατος, που τόσο εύκολα αποφάσιζα για κάποιους, να ήταν λύτρωση, κάθαρση, εξαγνισμός.Εχθρούς… Μόνο τέτοιους έκανα στη ζωή μου. Φίλους δεν απέκτησα ποτέ, αλλά δεν αισθάνθηκα και ποτέ την έλλειψή τους. Η φιλία ήταν για μένα αδυναμία, ένα όπλο στα χέρια του αντιπάλου, και δεν ήμουν από αυτές που έδιναν τέτοια περιθώρια, κι ούτε ήθελα περιττά βάρη.Με λένε Ντάτα. Ζω σε έναν άλλο κόσμο, που μόνη μου έφτιαξα, με δικούς μου νόμους. Με λένε Ντάτα και δε μετανιώνω…


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...