Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ



7 Σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας είναι υγιής

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά γύρω από το θέμα. Πώς πρέπει να είναι μια σχέση; Τι πρέπει να κάνετε για να πετύχει η σχέση; Πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεστε;  κτλ. Τα πράγματα για άλλη μια φορά είναι πιο απλά απ” όσο νομίζουμε.Μια υγιής σχέση θέλει δύο ανθρώπους σε  ψυχολογικά καλή κατάσταση που να θεωρούν το εμείς τόσο σημαντικό όσο και το εγώ μου. Που δίνουν ζωτικό χώρο στον εαυτό τους αλλά φροντίζουν ταυτόχρονα και την ποιότητα στην σχέση τους...

Εμπιστοσύνη: Μια σχέση πρέπει να στηριχθεί στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο του συντρόφου σας αλλά και στα συναισθήματά του. Είναι σημαντικό να νιώθετε ασφάλεια σε μια σχέση και να μπορείτε να επενδύσετε συναισθηματικά...

Πνευματική αρμονία: Δύο άνθρωποι που είναι μαζί θα πρέπει να είναι και φίλοι. Να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους. Η πνευματική αρμόνια είναι αυτό που λέμε «να εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος».

Επικοινωνία: Δεν υπάρχουν οι φράσεις «τσακωνόμαστε», «ποιος έχει τον έλεγχο»,»εσύ φταις» κτλ. Υποτίθεται πώς σε μια σχέση υπάρχει ελευθερία στην έκφραση τόσο των συναισθημάτων όσο και των σκέψεων. Δεν υπάρχει φόβος πως θα κριθείς ή πως θα παρεξηγηθείς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μιλάει το ζευγάρι γι΄όλα.

Μιλάμε για σχέση και όχι για συμβιβασμό: Κάθε φορά που επιλέγετε κάτι στη σχέση θα πρέπει να έχετε ενημερότητα το λόγο που το κάνετε. Αν το κάνετε επειδή πιστεύετε πως θα το εκτιμήσει ο άλλος ή ότι το περιμένει, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να του ζητήσετε ευθύνες αν δεν ανταποκριθεί σ΄αυτό. Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε πως κάθε υποχώρηση ή συμβιβασμός, όπως οι περισσότεροι θέλουν να το λένε, είναι προσωπική επιλογή. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε πως παρατήσατε κάτι σημαντικό για χάρη τη σχέση σας. Ενημερωθείτε καλά με τους όρους του «συμβολαίου» που θέλετε να συνάψετε.

Κατανόηση: Από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορετικότητα του. Ο καθένας έχει άλλα βιώματα και εμπειρίες. Δεν μπορείτε να τις αλλάξετε αλλά να τις κατανοήσετε. Επίσης, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και θέλω. Μόνο μέσα απ΄την επικοινωνία μπορείτε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον.

Υπομονή: Και επιμονή θα συμπληρώναμε εμείς. Όλοι μας έχουμε δύσκολες μέρες ή μπορούμε να παρεξηγήσουμε κάτι. Αυτό δεν σημαίνει πώς είναι λάθος. Θα πρέπει το ζευγάρι να έχει υπομονή και να αντιμετωπίζει θετικά τις δυσκολίες της ζωής. Ακόμα, και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν ανάμεσά τους.

Κρεβάτι: Το έβδομο και σημαντικότερο συστατικό. Το σεξ είναι υγεία, ευτυχία και η ειδοποιός διαφορά μιας ερωτικής σχέσης. Μέσα απ΄το σεξ το ζευγάρι επικοινωνεί. Έρχεται πιο κοντά και δένεται.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η δυσκολία εστιάζεται στην έλλειψη επικοινωνίας. Πιο εύκολο μας φαίνεται να μαντέψουμε τι μπορεί να έχει ο άλλος πάρα να τον ρωτήσουμε ευθέως. Φοβόμαστε να μιλήσουμε και να εκφραστούμε. Τα πράγματα είναι απλά και η ευτυχία πολύ πιο εύκολη απ΄όσο φανταζόμαστε.


Πηγή:Jenny.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...