Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΓΩΤΟ FERRERO




Παγωτό Ferrero

Aγαπάτε τα παγωτά; Μα φυσικά τα αγαπάτε! Το παγωτό  είναι μια παιδική αδυναμία αλλά και μια γλυκιά αμαρτία που δελεάζει τους πάντες.Το θέμα που είχαμε πάντα με τα σπιτικά παγωτά στην οικογένεια μας  είναι ότι οι περισσότερες συνταγές με παγωτό μας δίναν ένα αποτέλεσμα παγωμένης μάζας. Φυσικά είχαν μια πολύ καλή γεύση,  ευτυχώς, όμως η έλειψη της όψης του αφράτου γλυκίσματος που είναι έτοιμο να λιώσει μας ξενέρωνε όλους ειδικά την μητέρα μου. Μέχρι που ανακαλύψαμε νια συνταγή μπαλαντέρ ( μια που μπορεί να παίξεις με πολλές γεύσεις ) και οικογενειακώς διαπρέψαμε στα παγωτά. Η Staxtopouta λοιπόν με χαρά θα σας παρουσιάσει την συνταγή παγωτού με γεύση  Ferrero  και σας υπόσχεται πως το παγωτό αυτό θα γίνει για σας μια όαση αφράτης δροσιάς. Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε;

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
Ferrero   Τριμμένα όσα θέλετε!(Αντί για  Ferrero μπορεί να μπουν τριμμένα μπισκότα, σοκολάτα λιωμένη κτλ.)

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

2. Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.

4. Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.

5. Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.
6. Βάζουμε τα ferrero και ανακατεύουμε με κουτάλι

7. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...