Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!


Σουφλέ πεντανόστιμο και γρήγορο!

Καλοκαίρι και θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά γευστικό; Τι λες για Σουφλέ. Πολλές θερμίδες και πολλά λιπαρά; Μην το σκέφτεσαι καθόλου μπορείς να κλέψεις στα λιπαρά με έξυπνα κόλπα. Όπως βάλε λιγότερα αυτά από ό,τι λέει η κλασική συνταγή και πάρε τυριά με λιγότερα λιπαρά αλλά πουν δεν στερούνται γεύσης. Ως φαγητό αυτό το σουφλέ είναι απλό, γρήγορο, υπέροχο, γευστικότατο. Με μια μπύρα παγωμένη ή ένα ποτήρι λευκό κρασί  μπορεί  άνετα να συνοδεύσει μια χαλαρή βραδιά σας με παρέα στο μπαλκόνι.Ένα  σουφλέ που θα γοητεύσει όσους το φάνε…

Υλικά :

1μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
1/2  βιτάμ  1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
1 λίτρο γάλα
8 αυγά

Εκτέλεση 

1. Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.

2.Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον

3.Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο  και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.

4.Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.

5.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.

6.Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.

7.Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .


8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...