Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

TΙ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013;


Τι θα φορέθει άνοιξη και καλοκαίρι 2013;

Η μόδα για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013 είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό αλλά επιτέλους έφτασε η ημέρα να δούμε τι μας επιφυλάσσει η νέα σεζόν και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε στην γκαρνταρόμπα μας ώστε να συμβαδίζουμε με τους κανόνες της μόδας. Αλήθεια θα χρειαστούμε να δώσουμε πολλά χρήματα για να ακολουθήσουμε τις τάσεις της μόδας ή μήπως η ντουλάπα μας κρύβει εκπλήξεις;
 Η Staxtopouta θα σας δείξει τις τάσεις  της μόδας και σας συμβουλεύει πριν κάντε αγορές  να δείτε πρώτα όσα ήδη έχετε και μπορούν να σας καλύψουν τις ανάγκες της νέας σεζόν. Πάμε να τα δούμε….

Μεγάλες εκπλήξεις λοιπόν όχι μόνο στα σχέδια που τα γεωμετρικά prints κατακλύζουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά και στα χρώματα, που έχουν τη διάθεση της έντονης αντίθεσης. Oι παστέλ αποχρώσεις παραμένουν στο προσκήνιο ενώ τα φλούο εμφανίζονται και πάλι δίνοντας χαρακτήρα στις μονοχρωμίες. 

Η διχρωμία της σεζόν είναι η ασπρόμαυρη που δεν περιορίζεται μόνο στη ρίγα αλλά σε μεταμορφώνει σε σκακιέρα που τα πιόνια της προϋποθέτουν χρώμα. Χρώματα ζουμερά σε αέρινα μεταξωτά υφάσματα σαγηνεύουν. 

Το  ανδρόγυνο στιλ παραμένει, οι ασιατικές επιρροές ολοένα και γίνονται πιο έντονες, οι διαφάνειες θέτουν νέους όρους στο σεξαπίλ και τα βολάν στο γιακά, στα μανίκια αλλά και στο τελείωμα των ρούχων ζαλίζουν από την κίνηση που δίνουν στο γυναικείο σώμα.    

Έντονες αντιθέσεις


Τίποτα πιο έντονο από την άσπρη - μαύρη διχρωμία! Οι οίκοι μόδας φέτος την Άνοιξη αποθεώνουν την 60s γραμμή στα ρούχα με μακριά φορέματα, ολόσωμες φόρμες και prints που μπορούν να παίξουν με τα μάτια σου. Οι κύβοι αλλά και οι ρίγες φοριούνται σε ό,τι στιλ κι αν επιλέξεις και σε μεταμορφώνουν σε σκακιέρα που θέλει έντονο βλέμμα και χρώμα στα νύχια.

Από αριστερά: Alexander Wang, Marc Jacobs, Louis Vuitton 


Βολάν



Τα ρούχα έχουν κίνηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφού οι γραμμές είναι ίσιες και η κίνηση έρχεται στο τελείωμα μέσα από ρομαντικά βολάν. Τα χρώματα ποικίλουν ανάλογα με τηδιάθεση και το στιλ σου στοιχείο που δεν σε αναγκάζει να περιορίσεις τις επιλογές σου αλλά να φορέσεις ψηλά κομψά πέδιλα και να αναδείξεις την πιο θηλυκή σου πλευρά.

Από αριστερά: Balenciaga, Givenchy, Gucci 


Αυστηρά V



Το ανδρόγυνο διατηρείται και αυτήν τη σεζόν με μόνη διαφορά τα έντονα V στα σακάκια που πλέον αντικαθιστούν την μπλούζα και σε κάνουν να εξιτάρεις τη φαντασία των αντρών με τον θώρακά σου. Τα παντελόνια αποκτούν πιο loose γραμμή κολακεύοντας και τους πιο απαιτητικούς σωματότυπους ενώ η μέση στενεύει και οι ώμοι τονίζονται.

Από αριστερά: Dior, Calvin Klein Collection, Stella McCartney

Κολάζ




Tα prints μέσα στο χειμώνα είχαν την τιμητική τους και σου έδιναν πολλές επιλογές τις οποίες την Άνοιξη μπορείς να φορέσεις κάνοντας κολάζ. Έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχέδια που μοιάζουν σαν να είναι κολλημένα κομμάτια σε μία μεγάλη επιφάνεια υφάσματος.

Από αριστερά: Alexander McQueen, Proenza Shoulder, Fendi


Διαφάνεια






Είναι αυτό το αποκαλυπτικό στιλ στο ντύσιμο που άλλοτε αφήνει το σώμα σου σε κοινή θέα κι άλλοτε μοιάζει με πέπλο που αν μη τι άλλο το μυστήριο το διατηρεί. Αέρινες γραμμές που δίνουν κίνηση κι άλλοτε εφαρμοστά κομμάτια που μπορούν να σαγηνεύσουν και τους πιο δύσκολους. 

Από αριστερά: Akris, Haider Ackermann, Prabal Gurung 


Ασιάτικες επιρροές




Δεν χρειάζεται να φορέσεις φόρεμα σε κινέζικη γραμμή ούτε και να εμφανιστείς με κιμονό για να υιοθετήσεις την τάση. Prints από λεπτά πυκνά λουλούδια, δράκοι και σκούρες αποχρώσεις φέρνουν την Κίνα πιο κοντά σε εμάς.

Από αριστερά: Emilio Pucci, Dries van Noten, Prada



Minimal with a twist:





Ναι, ο μινιμαλισμός είναι τάση αλλά γιατί να μην τον εφαρμόσεις με τον πλέον ενδιαφέροντα και επίκαιρο τρόπο; Αν έχεις βαρεθεί τα τελείως απλά φορέματα που ήταν hot πέρσι το καλοκαίρι δεν έχεις παρά να επιλέξεις εκδοχές με διαφάνειες ή χαριτωμένους συνδυασμούς χρωμάτων. Ο συνδυασμός με statement παπούτσια δε, θεωρείται must.


Chloe, Celine


Boheme Look




Έντονα χρώματα σε αντίθεση με μαύρο , φορέματα και παντελόνες, αξεσουάρ με προσωπικότητα, μπερέδες και κολιέ με χάντρες. Ένα look που όλες θα λατρέψουμε!

Fashion Week L.A.

 Happy Prints






Μετά τις ισχυρές δόσεις του rock chic των τελευταίων χρόνων δε νομίζεις ότι ήρθε η ώρα για prints χαρούμενα που φανερώνουν τη fun, "αθώα" πλευρά σου; Και μην ξεχνάς: όσο πιο χρωματιστά και χαριτωμένα τόσο το καλύτερο!

Diane Von Furstenberg, Tory Burch


Νeo-tribal



Tα tribal-inspired σχέδια με παιχνιδιάρικη διάθεση. Φέτος όμως είναι πιο chic  από ποτέ αφού έχουν με τροπικές αναφορές και ultra - feminine κοψίματα. Να σημειωθεί επίσης ότι ότι το εκλεπτυσμένο tribal αποτελεί και την τέλεια εναλλακτική αν έχεις βαρεθεί το κλασικό και -κακά τα ψέματα- συνηθισμένο floral και θέλεις να ανανεώσεις την dress συλλογή σου.


Salvatore Ferragamo, Donna Karan



New Age Minis



Θα προτείναμε να ξεχάσεις τα συνηθισμένα μοτίβα και τις κλασικές γραμμές και να προτιμήσεις κάτι πιο "ψαγμένο". Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι και η πιο "ήσυχη" sporty εκδοχή του mini φορέματος την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Οφείλουμε βέβαια σε αυτό το σημείο να σταθούμε λίγο παραπάνω στην καλοκαιρινή συλλογή της Lacoste στην οποία θα βρεις τέλεια mini φορέματα που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες.

Stella McCartney, Peter Pilotto, Lacoste






Πηγή: Staxtopouta
 Tlife, missblomm






Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...