Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ



Συνταγή για εύκολη νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη!

Είναι η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή πορτοκαλόπιτας που έχετε φτιάξει ποτέ!

Αγαπάτε τις γλυκιές πίτες; Αλλά βαριέστε όλη την διαδικασία του ανοίγματος φύλλου ; Η Staxtopouta σας έχει την λύση! Δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο! Τα υλικά που θα χριστείτε σχεδόν πάντα τα έχουμε στο ψυγείο και στο πι και μια λαχταριστή νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη που θα ξετρελαίνει όλη την οικογένεια!!Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε…

Υλικά:

2 φλιτζ. τσαγιού και 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζ. τσαγιού κακάο σκόνη
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια τριμμένα
1 βανίλια
1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/3 φλιτζ. σπορέλαιο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα
λίγο γαρίφαλλο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας σόδα

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την ζάχαρη, τα καρύδια και την βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύδι, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά.

Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλλο, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα, ακριβώς πάνω από το μπολ με τα υλικά, γιατί φουσκώνει και χύνεται... Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μας, να ενωθούν καλά τα υλικά. 
Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι, αφού καλύψουμε τον πάτο του με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα μας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα), για 1 ώρα περίπου. Με ένα μαχαιράκι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε (αν βγαίνει δηλαδή το μαχαίρι στεγνό είναι έτοιμο). Όταν ψηθεί, το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το αναποδογυρίζουμε όπως είναι σε πιατέλα. Βγάζουμε την λαδόκολλα προσεχτικά καισερβίρουμε!

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο πορτοκαλιού.

 Το γλάσο πορτοκαλιού μπορούμε να το φτιάξουμε ως εξής:

ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη, όσο πάρει

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να πάρει υγρή μορφή. Ρίχνουμε μέσα στο ξύσμα τον χυμό και λίγη λίγη την άχνη ανακατεύοντας μέχρι να το φέρουμε στην πυκνότητα, που επιθυμούμε (αραιό ή παχύρευστο). Περιχύνουμε το γλυκό.


Πηγή:tetradiosyntagon.gr




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...