Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ!! Η STAXTOPOUTA ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ



Μήπως το τραγούδι "Δεν ταιρίαζουμε σου λέω" γράφτηκε για εσάς; Η Staxtopouta θα σου δώσει τα σημάδια για να πάρεις τα μέτρα σου!

Αν και έχεις καιρό σχέση νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά. Συγκρούσεις εσωτερικές αλλά και καυγάδες σε ταράζουν καθημερινά. Ναι δεν είσαι μόνη εκεί έξω  κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί σε σχέση που την έχουμε τραβήξει σχεδόν από τα μαλλιά για να μας στεριώσει.Η σχέση αυτή μπορεί να γράψει ιστορία μια που το πάθος, η ένταση και παρεξηγήσεις είναι ό,τι πρέπει για ρομάντζα. Σε θέλει τον θέλεις  όμως ταιριάζετε Και γιατί το γλυκό δεν φαίνεται να δένει. Μήπως απλά έχει δίκιο ο Παντελίδης; Και η πηγή του κακού είναι πως....
δεν ταιριάζετε. Ναι,έχεις δίκιο καμία σχέση δεν είναι εύκολη αλλά εσείς οι δύο μήπως ο σκύλος με το γάτα είναι απλά αγγελούδια μπροστά σας!

Η σχέση αυτή σου βγάζει το χειρότερο εαυτό σου:

Η ψυχολόγοι κάνουν λόγο για κακόηθες καθρέφτισμα. Και εξηγώ: Ο ένας στον άλλον καθρεφτίζει τα αρνητικά του χαρακτήρα του με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουν να τους οδηγεί στην σύγκρουση. Η αγάπη πολλές φορές, δεν αρκεί  όταν μπαίνεις εσύ ή αυτός στο ρόλο του κακού, όταν τα νεύρα, οι ζήλιες και οι κακίες είναι καθημερινό πρόβλημα.  Θέλεις να είστε ζευγάρι αλλά τσακώνεστε ακόμα και για το αν θα  φάτε σουβλάκια από το τάδε μαγαζί ή από το τάδε. Στους καυγάδες  σας δε πρώτα πάει ο εγωισμός και το θέλω και πότε κανείς δεν κάνει πάσο. Τότε κάτι πάει στραβά. Δεν είναι δυνατό να έχετε τόσες πολλές διαφωνίες, για όλα τα πράγματα τα σημαντικά αλλά και τα ασήμαντα. Ναι, τα ετερώνυμα έλκονται αλλά και σε αυτά ακόμα υπάρχουν κάποιοι συμβιβασμοί αλλιώς η σχέση είναι κατάσχεση. 

Έχεις παραιτηθεί από τους στόχους και τις ανάγκες σου:

Πάντα ήθελες να διαπρέψεις στη δουλειά σου και πάντα δούλευες πολύ για να το πετύχεις.Ξαφνικά, η σχέση σου όχι μόνο δεν βοηθά την επιτυχία σου στον επαγγελματικό τομέα αλλά την χαντακώνει. Έχεις βρεθεί κλεισμένη σε ένα σπίτι γιατί εκείνος δεν θέλει να ξεβολεύεται και να κάνει δουλειές ούτε επιθυμεί να βγάζεις περισσότερα χρήματα από αυτόν. Ζηλεύει την καργιέρα σου και σε κρατάει στο σπίτι, κάνοντας ζήλιες του τύπου "δουλεύεις πολύ και μην πας αυτό το ταξίδι με την δουλεία" και άλλα πολλά τέτοια χαζά. Πάντα κανονίζει πρώτα τι θα κάνει με τους κολλητούς και κατόπιν με σένα Εσύ θες να πάτε σινεμά αυτός θέλει να πάει για μπάλα.  Δεν θα μπει ποτέ στην διαδικασία να σε ρωτήσει για το αν θες να κάνετε κάτι μαζί ή δεν θέλει να σου κάνει το χατίρι και να πάτε εκεί που θες εσύ.Ναι, για την αγάπη πρέπει να θυσιάζεις πράγματα όχι όμως να γίνονται οι θυσίες από τον έναν μόνο αλλά και από τους δύο. Δεν γίνεται εσύ να το παίζεις χαλαρή, εσύ να θυσιάζεις τον καφέ σου για να σιδερώσεις κι εκείνος πάντα να επιλέγει να διασκεδάσει με κάποιον άλλο. Αυτό φέρνει συγκρούσεις και ναι αυτός που νοιώθει θύμα έχει τα δίκια του και θα πρέπει να πάψει να έχει αυτόν τον ρόλο.

Φοβάσαι να μιλήσεις:

Πολλές φορές μπλέκουμε στην παγίδα του ''δεν μιλάω για να μην τον χάσω''. Κι όμως η πρακτική αυτή δεν προϋποθέτει πως θα είστε μαζί για πάντα. Απλά και μόνο επειδή εσύ πας με τα νερά του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφορές. Δεν μπορείς να κάνεις πίσω πάντα. Δεν μπορείς να παίζεις τον "μαλάκα" γιατί θες απλά να τον κερδίσεις. Αν δεν συγκρουστείς δεν υπάρχει αλήθεια στην σχέση. Μόνο από την αντίθεση και την σύγκρουση έρχεται η σύνθεση και η συνύπαρξη. Αυτό που κάνεις φέρνει πόλωση στη σχέση. Και η πόλωση σημαίνει όχι σχέση. Αν πάλι απλά συμφωνείς σε ό,τι λέει τα σενάρια είναι δύο:
Α. Θα καταντήσεις βαρετή και εκείνος θα ψάξει για κάποια που θα του προσφέρει περιπέτειες και συγκινήσεις.
Β. Θα μπουχτίσεις από την πολλή υποταγή και μια μέρα η επανάσταση που θα κάνεις θα παίξει πρώτη είδηση στο CNN.

Ανασφάλεια

Κακά τα ψέματα, ο ρόλος του άντρα, πρέπει να είναι αυτός που στηρίζει τη σχέση και την προστατεύει. Όταν νιώθεις πως στο πλευρό του δεν υπάρχει ασφάλεια σε κανένα επίπεδο, πόσο να προχωρήσεις μαζί του; Δεν γίνεται να είσαι εσύ που φροντίζει τα πάντα και που λύνεις όλα τα προβλήματα από το  να αλλάζεις τη λάμπα που κάηκε αλλά και το νοικοκυριό, για τους λογαριασμούς που τρέχουν αλλά και να είσαι λαμπερή και όμορφη για αυτόν. Ένας άντρας πρέπει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και δίπλα του να νιώθεις ήρεμη, πλήρης κι ασφαλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μην ξεχνάς πως εσύ δεν είσαι η μαμά του  και αυτός δεν είναι παιδί. Και αν θέλει να συμπεριφέρεται σαν παιδί …απλά δεν "Ταιριάζετε σου λέω"!

Νιώθεις διαρκώς εξαντλημένη

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η κακή η σχέση μπορεί να σου ρουφάει όλη σου την ενέργεια. Το διαρκές στρες που σου δημιουργεί η υποψία πως δεν  σε θέλει, πως δεν ταιριάζετε, σε κάνει να είσαι διαρκώς σε ετοιμότητα. Μπορεί να φοβάσαι πως σε πατάει, μπορεί να υπάρχουν διαρκείς καυγάδες για σημαντικά ή ασήμαντα μπορεί να μην σε αφήνει η καρδιά σου να πράξεις το σωστό. Όλα αυτά ναι μπορούν να σε εξαντλήσουν κυριολεκτικά. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει πόσο χαμογελαστή και ευτυχισμένη σε έκανε η σχέση σας. Αλλιώς πάρε μια απόφαση και πήγαινε για άλλα!!

Πρέπει  διαρκώς να αποδεικνύεις πόσο καλή είσαι!

Νιώθεις διαρκώς την ανάγκη να αποδείξεις γιατί είσαι καλή για εκείνον αλλά από την υπερβολική προσπάθεια, κινδυνεύεις να χάσεις τον εαυτό σου. Όταν είσαι με τον σωστό άνθρωπο, δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, ξέρεις ό,τι είσαι αρκετή ακόμα κι αν είσαι άνεργη δεν έχεις κορμί που σκοτώνει, στα μάτια του είσαι μια θεά έτσι κι αλλιώς.

Πρέπει να λες και ψέματα:

Υπάρχουν φίλοι του και συγγενείς του που δεν χωνεύεις αλλά πρέπει  να προσποιείσαι πως περνάς και σούπερ μαζί τους. Ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση να περάσετε σε ένα στάδιο παρακάτω και η σχέση μένει στα απλά ραντεβουδάκια και στο κοιμάστε μαζί που και που. Το να λες ψέματα για να τον ικανοποιήσεις, είτε γίνεται γιατί είσαι τυφλωμένη από έρωτα, είτε απλά θα κάνεις τα πάντα για να μείνει μαζί σου. Δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη για πολύ. Δεν λες ψέματα στον καλό σου  δεν πας πάσο στις ανάγκες του. Λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν συνεχιστεί αυτό θα ζεις μόνο μες στο ψέμα!
Πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε μια σχέση να πετύχει αλλά μόνη της η επιθυμία μας δεν φτάνει. Όσο και να ρίξεις τα στάνταρ σου, όσο και να κάνεις τα στραβά μάτια, η πραγματικότητα Βγάζει Μάτι!

 Η Staxtopouta σε συμβουλεύει άμα δεν ταιριάζεις με κάποιον μην το παιδεύεις και πολύ. Αν υπάρχουν τόσα ουσιαστικά προβλήματα πήγαινε παρακάτω η ζωή σου. Είναι σημαντικό να γεμίζεις την καθημερινότητα σου όσο μπορείς με υπέροχα συναισθήματα και όχι να την μουνταίνεις. Εκεί έξω το ταίρι σου υπάρχει και σίγουρα θα σε βρει.

Staxtopouta


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...