Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ- ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ;


Σχέση με έναν πολύ μικρότερό-μεγαλύτερό μου άντρα γιατί; 

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν γυναίκες και άνδρες είναι η ηλικία -ο φθόνος του χρόνου και της φύσης στο το θαύμα του ανθρώπου- Ο έρωτας όμως που σημαίνει ζωή και γέννεση πώς αντιλαμβάνεται το χρόνο;

Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν σχέσεις με άνδρες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας;

Συχνά, η επιφανειακή απάντηση που δίνεται στο ερώτημα αυτό είναι «διότι επιθυμεί να βρει το πατρικό πρότυπο». Η αλήθεια όμως μπορεί να βρίσκεται και σε πολλά άλλα σημεία.Πολλές φορές η γυναίκα επιθυμεί τη συναισθηματική σιγουριά και ασφάλεια που προσφέρει ο ώριμος και αποκαταστημένος οικονομικά σύντροφος. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας αλλά και οι προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες με νεότερους άνδρες μπορεί να την οδηγήσουν στην αγκαλιά ενός πολύ μεγαλύτερου συντρόφου. Όμως, τις περισσότερες φορές οι νέες γυναίκες δηλώνουν γοητευμένες από την προσωπικότητα, τα επιτεύγματα και το στυλ του μεγαλύτερου άνδρα. Η σχέση αυτή της παρέχει ζωτική ψυχολογική τόνωση....

Γιατί οι μεγάλοι άνδρες (ηλικιακά) επιλέγουν γυναίκες πολύ μικρότερες σε ηλικία;

Η καλύτερη επιβεβαίωση για το «εγώ» ενός άνδρα που βλέπει τα χρόνια να περνάνε κι αισθάνεται ότι παροπλίζεται,μπαίνοντας στη «τρίτη ηλικία» είναι να έχει μια ερωτική σχέση με μια γυναίκα πολύ μικρότερή του.Με αυτό τον τρόπο «ρουφάει» από τα νιάτα της, παίρνει από τη ζωντάνιά της. Η νέα γυναίκα λειτουργεί λοιπόν σαν τονωτική ένεση στον μεγαλύτερης ηλικίας άνδρα, ο οποίος αρέσκεται να επιδεικνύει τη σύζυγο ή φιλενάδα ως προβολή του ανδρισμού του.

Γιατί όλο και περισσότεροι άνδρες κάνουν σχέσεις με γυναίκες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας;

Μέχρι πρόσφατα, οι κοινωνικο-οικονομικές διαφορές ανδρών και γυναικών (πχ ο μεγαλύτερος άνδρας είχε αποκατασταθεί κοινωνικά κι επαγγελματικά, ενώ η γυναίκα δεν εργαζόταν και περίμενε να καταξιωθεί μέσα από το γάμο) δεν ευνοούσαν σχέσεις μικρότερου άνδρα με μεγαλύτερη γυναίκα, μια που ήταν κάτι ανέφικτο σε προηγούμενες κοινωνικές δομές.Σήμερα όμως, που οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται, έχουν αναπτύξει την προσωπικότητά τους και δεν περιμένουν την καταξίωσή τους αποκλειστικά μέσα από το γάμο, ελκύουν άνδρες μικρότερης ηλικίας και συχνά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.Η συγκεκριμένη επιλογή συχνά δείχνει ότι αυτός ο  τύπος του άνδρα αρέσκεται σε γυναίκες δυναμικές που ξεπερνούν τα κοινωνικά στερεότυπα ,άξιες θαυμασμού που λειτουργώντας ταυτοχρόνως ως  ψυχολογικό στήριγμά τους.

Γιατί οι γυναίκες εμπλέκονται σε σχέσεις με άνδρες πολύ μικρότερης ηλικίας;

Η μεγαλύτερη γυναίκα  που δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θέλει πράγματι να δεσμευτεί ή  υποκύπτει σε κάποια οικογενειακή ή κοινωνική πίεση, ασυνείδητα κάνει μια τέτοια επιλογή, με αποτέλεσμα να γλυτώνει την ουσιαστική δέσμευση. Φυσικά και ένας νεώτερος αρκετά άνδρας αποτελεί το μήλο του πειρασμού  για κάθε γυναικείο μυαλό. Υπάρχει επίσης μια μερίδα γυναικών που έχουν ταλαιπωρηθεί συναισθηματικά και ψάχνουν κάτι πιο ανάλαφρο που μένει περισσότερο στο επίπεδο του sex. Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τη μερίδα γυναικών που, για λόγους χαμηλής αυτοεκτίμησης και επιβεβαίωσης, ψάχνουν να βρουν έναν άντρα νεότερό τους, για να αισθανθούν θελκτικές και ελκυστικές.

Μπορούν να επιβιώσουν στο χρόνο ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας ;

H απάντηση της staxtopoutas είναι απλή: Εξαρτάται από το ζευγάρι! 
Αυτό που καθορίζει την επιτυχημένη συμβίωση του ζευγαριού δεν είναι προφανώς η ηλικία τους, αλλά άλλοι, πολύ σημαντικότεροι παράγοντες.Έτσι, ένα ζευγάρι -με ή χωρίς διαφορά ηλικίας- θα πρέπει να εξετάσει διάφορες παραμέτρους σχετικά με το σύντροφό του: έχουμε καλή επικοινωνία; Έχουμε καλή σεξουαλική ζωή; Υπάρχει συντροφικότητα; Υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια; Νιώθω ότι ο/η σύντροφός μου με καλύπτει σε πολλούς τομείς; Έχουμε κοινές αξίες και πιστεύω; Έχουμε κοινές παρέες και κοινά ενδιαφέροντα; Σέβεται ο ένας την ελευθερία του άλλου; Πώς φανταζόμαστε την κοινή μας ζωή και το μέλλον; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ πιο σημαντικές από τον ηλικιακό παράγοντα και αυτές θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για να συζητηθεί το αν μια σχέση μπορεί να προχωρήσει με επιτυχία. Τα πάντα φίλες μου είναι θέμα επιλογών, πιθανοτήτων αλλά το σημαντικότερο είναι η χημεία αυτή η σκόνη της νεράιδας που τα κάνει όλα μαγικά. 



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...