Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ!



Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κυδώνη!

Αυτή την συνταγή την είδα φίλες μου προχθές από την  αγαπημένη μου Αργυρώ και να σας πω την αλήθεια μπήκα στον πειρασμό να την φτιάξω. Το κυδώνι είναι τώρα στην εποχή του και αυτή η γεύση η έντονη και μυρωδάτη με συνοδεύει από την παιδική μου ηλικία. 

Όποτε έβγαλα τα σκεύη μου πήρα τις προμήθειες μου και άρχισα την προσπάθεια μου για να κάνω για πρώτη φορά  πάστα Φλώρα! Την πέτυχα και μάλιστα μου φάνηκε εύκολη και γευστικότατη!!Είναι υπέροχο με τον καφέ και έχει κάνει θραύση τι λέτε πάμε να δούμε την συνταγή

Μαρμελάδα Κυδώνι!

 600 γρ. καθαρισμένα και τριμμένα κυδώνια (2 μεγάλα κυδώνια)
1 ποτήρι νερό
1 μήλο (200γρ.) τριμμένο 500 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι χυμός από 1/2 πορτοκάλι 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα 1/2 φλ. ζουμί από κυδώνια

Για την Πάστα Φλώρα

4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν
πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι 11⁄2 φλ. μαρμελάδα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα κυδώνι

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα. Τα βάζουμε με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15', να πιουν τα υγρά τους. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε φλούδες και κουκούτσια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20'-25'. Το ζουμί που θα μείνει είναι 1/2 φλ. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το χυμό (1/2 φλ.).Προσθέτουμε στο κυδώνι όλα τα υπόλοιπα, μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και πορτοκάλι ζουμί. Βράζουμε για 15'-20'.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να αρωματίσουμε. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Για την Πάστα Φλώρα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50'. Προς το τέλος ψήνουμε για 5' στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...