Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 6/2/2014

genta; font-family: Verdana, sans-serif;">Οι ταινίες της εβδομάδας 6/2/2014

Τι λέτε πάμε σινεμά;  Έχετε όρεξη;   Με τις 5 νέες ταινίες  που περιέχει το μενού αυτής της εβδομάδας θα λέγαμε πως μια βόλτα από τις αίθουσες είναι καλή ιδέα! Το υποψήφιο ξενόγλωσσο για Οσκαρ «Ομάρ»του Χανί Αμπού-Ασάντ από την Παλαιστίνη και ο «Δικός της» του Σπάικ Τζόνζι με την εξαιρετική ερμηνεία του  Χοακίν Φοίνιξ, ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα και αυτά προτείνουμε να δείτε όσοι αγαπάτε το καλό σινεμά.  Ενώ όσοι είναι λάτρεις της δράσης και της κωμωδίας ο Ρομποκοπ και το Delivery Man είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας. Η ταινία του Αντρέ Παντζή είναι  για τους λάτρεις του Ελληνικού σινεμά και όχι μόνο. γεγονός δίνει Όμως καλύτερα να διαλέξετε εσείς ταινία μια που η ρήση του λαού " περί ορέξεως κολοκυθόπιτα " πάει γάντι και στο σινεμά!  Αν όχι, διαλέξτε μόνοι σας…

Omar



Σκηνοθεσία: Χάνι Αμπού Ασάντ.
Παίζουν: Άνταμ Μπακρί, Λιμ Λουμπάνι, Γουαλίντ Φ. Ζουάιτερ, Σάμερ Μπισάρατ, Εγιάντ Χουράνι.



Ο Ομάρ είναι συνηθισμένος να αποφεύγει τις σφαίρες των σκοπών όταν περνά το Τείχος που χωρίζει στα δύο την πόλη ώστε να επισκεφθεί την κρυφή του αγάπη, τη Νάντια. Αλλά η κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν γνωρίζει ούτε την απλή αγάπη, ούτε τον ξεκάθαρο πόλεμο. Στην άλλη μεριά του τείχους, ο ευαίσθητος νεαρός φούρναρης, Ομάρ, γίνεται ένας μαχητής της ελευθερίας, ο οποίος θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με οδυνηρές επιλογές για τη ζωή και το τι σημαίνει να είσαι άνδρας. Όταν ο Ομάρ συλλαμβάνεται μετά από μία θανατηφόρα πράξη αντίστασης, ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού με την στρατιωτική αστυνομία. Η καχυποψία και ο φόβος της προδοσίας απειλούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Ομάρ στους συνεργούς και παιδικούς του φίλους, Αμτζάντ και Τάρεκ, ο στρατευμένος αδελφός της Νάντια. Τα αισθήματα του Ομάρ δεν αργούν να γίνουν τόσο διχασμένα όσο και το Παλαιστινιακό τοπίο. Αλλά, σύντομα, γίνεται εμφανές ότι οτιδήποτε κάνει, είναι εξαιτίας της αγάπης του για τη Νάντια

Δικός της  



Σκηνοθεσία: Σπάικ Τζόνζι
Παίζουν: Χοακίν Φοίνιξ, Σκάρλετ Τζόχανσον, Ολίβια Γουάιλντ, Έιμι Άνταμς, Ρούνεϊ Μάρα


Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον στο Λος Άντζελες, ζει ο Θέοντορ Τουόμπλι (Γιοακίν Φοίνιξ), ένα μοναχικός και ιδιαίτερος άνδρας, που βγάζει τα προς το ζην γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων. Μόνος μετά από μια μακρόχρονη σχέση, αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της. Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη “Σαμάνθα” (Σκάρλετ Γιόχανσον), μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους...


Μαντέλα: Ο Δρόμος Προς Την Ελευθερία



Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ
Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις



Η ταινία ‘’ΜΑΝΤΕΛΑ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ παρουσιάζει την θρυλική ζωή του Νέλσον Μαντέλα: ενός απλού ανθρώπου που παρά τις προκλήσεις ζωής θριάμβευσε και καθιερώθηκε ως πρότυπο της σύγχρονης εποχής. Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου, και είναι πλέον ανεξίτηλα γραμμένος στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Delivery Man




Σκηνοθεσία: Κεν Σκοτ
Παίζουν: Κόμπι Σμόλντερς, Βινς Βον, Κρις Πρατ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Τζάκ Ρέινορ, Μπόμπι Μόνιχαν, Σάιμον Ντιλέινι




Ο Ντέιβιντ (Βινς Βον) είναι ένας καλοκάγαθος και ταλαίπωρος, απλός, καθημερινός άνθρωπος, η ζωή του οποίου ανατρέπεται, όταν μαθαίνει - εντελώς ξαφνικά - πως έχει φέρει στον κόσμο 533 παιδιά. Κι ενώ τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν και μεγάλωναν, κανονικά, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ο ίδιος συνέχιζε τη μίζερη και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ζωή του, μέχρι τη μέρα που του αποκαλύφθηκε η πλήρης αλήθεια!

RoboCop



Σκηνοθεσία: Χοσέ Παντίλα
Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μάικλ Κίτον, Άμπι Κόρνις, Τζέι Μπαρουσέλ, Τζόελ Κίναμαν




Στην RoboCop, το έτος είναι 2028 και ο πολυεθνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων OMNICORP βρίσκεται στο κέντρο της ρομποτικής τεχνολογίας. Στο εξωτερικό, οι τηλεχειριζόμενοι στόχοι τους χρησιμοποιούνται από το στρατό εδώ και χρόνια - που σημαίνει δισεκατομμύρια στην βάση της OMNICORP. Τώρα η OMNICORP θέλει να φέρει την αμφιλεγόμενη τεχνολογία στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει. Όταν ο Alex Murphy (Joel Kinnaman) - ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και καλός αστυνομικός που κάνει ότι μπορεί για να ανακόψει το κύμα της εγκληματικότητας και της διαφθοράς στο Ντιτρόιτ - τραυματίζεται σοβαρά στην μάχη του καθήκοντος, η OMNICORP αρπάζει την ευκαιρία για να δημιουργήσει έναν αστυνομικό, μισό άνθρωπο και μισό ρομπότ. Η OMNICORP οραματίζεται ένα RoboCop σε κάθε πόλη και ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια για τους μετόχους τους, αλλά δεν υπολογίζουν ένα πράγμα: στο εσωτερικό της μηχανής υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλει δικαιοσύνη.

Η Χαρά και η λύπη του σώματος


Σκηνοθεσία:  Ανδρέας Παντζής
Παίζουν: Ο Χάρης Αμπράζης στον ρόλο του Ευαγόρα, ο Γιώργος Χωραφάς στον ρόλο του Μιλέν και η Σίλβια Πέτκοβα στο ρόλο της Ντίτα. Στην ταινία επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Δημητρίου, Κρις Γκρέκο, Αντρέας Καρράς,Λίνα Ζένιου Παπά, Παναγιώτα Μόνια, Δημήρης Δημητρίου, Ηλίας Αλετράς, Αλιόνα Νικολάεβα, Βασίλης Μιχαήλ, Πέτρος Φιλίππου, Γιώργος Λώρης, Λευτέρης Σαλωμίδης, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Σπύρος Γεωργιάδης και Σκεύος Πολυκάρπου.



Μου άρεσε αυτή η ταινία του Ανδρέα Πάντζη γι αυτό και την επισημαίνω, θεωρώ πως αξίζει να την επισκεφθεί κανείς διότι φοβάμαι ότι θα τη φάει η "μαρμάγκα".  Είναι ένα κοινωνικό δράμα  με λίγο κάτι από  Νουάρ.  Ο πολυβραβευμένος  σκηνοθέτης  θα σας ταξιδέψει με την ταινία του αλλά κυρίως με τον τρόπο της γραφής του. 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...