Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 27- 02- 2014


Οι ταινίες τις εβδομάδας 27-02- 2014

Τι λέτε πάμε σινεμά ;  Ναι το ξέρω είναι δύσκολη εβδομάδα για να πας  σινεμά. Από  την μια  οι απόκριες επιβάλουν  κοκτέιλ και από παρτυ και από την άλλη τα Όσκαρ.  Όμως αυτή την εβδομάδα έστω και μια βόλτα για σινεμά πρέπει να την κάνεις. Η αιτία έχει όνομα  Philomena . Αν πάλι θέλεις να βγάλεις τα παιδιά σου για σινεμά υπάρχει μια υπέροχη ταινία που θα τα ξετρελάνει. Αλλά και για τους λάτρης της μουσικής και της δράσης οι ταινίες αυτής της εβδομάδας είναι πρόκληση.  Αλλά καλύτερα ας δούμε αναλυτικότερα την παίζεται και αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

NON-STOP

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σερά

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Ντόκερι, Λούπιτα Νιόνγκο

Περίληψη


Ο σκηνοθέτης Ζομ Κολέ Σερά, ο Λίαμ Νίσον κι ο παραγωγός Τζόελ Σίλβερ, συνεργάζονται ξανά σε άλλη μια περιπέτεια, μετά την επιτυχία του «Ο Αγνωστος».



Υπόθεση

Ο Μαρκ βρίσκεται στα 40,000 πόδια από το έδαφος, στην υπερατλαντική πτήση από Νέα Υόρκη προς Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια, λαμβάνει κρυπτογραφημένα μηνύματα, που απαιτούν να μεταφέρει η αεροπορική εταιρία 150 εκατομμύρια δολλάρια σε ένα λογαριασμό. Μέχρι να γίνει η μεταφορά, ένας επιβάτης θα πεθαίνει κάθε 20 λεπτά. Καθώς παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες, δεν του έχει μείνει άλλος ηρωισμός για την αποστολή που του ανατέθηκε. Ωστόσο, μια κοινή αρχικά πτήση, απειλεί τον κόσμο του Μαρκ, καθώς μετατρέπεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παραγωγή: Σουηδία - Γερμανία Σκηνοθεσία: Περ Χάνχφορντ
Πρωταγωνιστούν: Κλόντια Γκάλι, Γιάκομπ Οφτέμπρο, Αμάντα Ουμς, Ρίτσαρντ Ουλφσάτερ



Περίληψη
Ταινία βασισμένη στο best seller της Καμίλα Λάκμπεργκ.

Υπόθεση

Οι γονείς της επιτυχημένης συγγραφέως Έρικα Φαλκς σκοτώνονται σε ένα βίαιο τροχαίο. Λίγους μήνες αργότερα, ένας άντρας μπαίνει στο σπίτι της και ισχυρίζεται ότι αυτός και η Έρικα είχαν την ίδια μητέρα. Η Έρικα δεν τον πιστεύει και του ζητάει να φύγει. Όταν λίγες ημέρες μετά εκείνος βρίσκεται νεκρός, η Έρικα αρχίζει να ψάχνει τα πράγματα της μητέρας της. Σύντομα ανακαλύπτει πως η μητέρας της είχε σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν, τα οποία κάποιοι πασχίζουν να διατηρήσουν μυστικά. Η Έρικα πλέον βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε έναν ιστό ψεμάτων και θανάτου…

PHILOMENA

Παραγωγή: Βρετανία - ΗΠΑ - Γαλλία Σκηνοθεσία: Στέφαν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντενς, Στίβεν Κούγκαν, Μπάρμπαρα Τζέφορντ, Σόφι Κένεντι Κλαρκ



Περίληψη


Μια συγκινητική ιστορία που διανθίζεται από εύστοχα στοιχεία χιούμορ, χάρη στους ευφυείς διαλόγους και την προσεγμένη της σκηνοθεσία, καταθέτοντας μια ανορθόδοξα αισιόδοξη ιστορία με δραματικά στοιχεία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Υπόθεση

Η Φιλομίνα Λι ήταν έφηβη ακόμα, όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Θεωρήθηκε έκπτωτη και κατέληξε έγκλειστη σε μοναστήρι, όπου της στέρησαν το παιδί της, όταν ήταν ακόμα νήπιο για να το στείλουν σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές που της επιφυλάσσει η αναζήτηση του γιου της για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Συνοδοιπόρος στο συναρπαστικό της ταξίδι θα είναι ένας εκλεπτυσμένος, κυνικός δημοσιογράφος, ο οποίος τη βοηθά να εντοπίσει τον γιο της.

CBGB



Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Ράνταλ Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Αλαν Ρίκμαν, Τζάστιν Μπάρθα, Μαλίν Ακερμαν, Ρίτσαρν Ντε Κλερκ, Ασλεϊ Γκριν, Κάιλ Γκάρνερ


Περίληψη

O σκηνοθέτης Ράνταλ Μίλερ, εδώ και σεναριογράφος, μας παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη των 70s μεταφέροντάς μας στην πιο Punk εποχή της πόλης. Με τη βοήθεια της ετέρου σεναριογράφου Τζόντι Σέιβιν μάς ανοίγουν την πόρτα του CBGB, του πιο hot Rock Club της εποχής.

Υπόθεση

Το 1973, μετά από ένα άσχημο διαζύγιο και κάποιες οικονομικές αναποδιές, ο Χίλι Κίσταλ δεν το βάζει κάτω, δανείζεται χρήματα και αγοράζει το Palace Bar, ένα μέρος που βρισκόταν σε μια από τις πιο κακόφημες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Ο Χίλι είχε όραμα. Ηθελε να φτιάξει ένα χώρο που θα μπορούσε να επισκεφθεί κάποιος, για να ακούσει live μουσική, κυρίως Country, Bluegrass και Blues. Και κάπως έτσι βγήκε το ακρωνύμιο CBGB. Όταν, αποδείχθηκε αδύνατο να κλείσει μεγάλα ονόματα σαν τον Conway Twitty για live, ο Χίλι στράφηκε σε ντόπιες μπάντες. Νέα ταλέντα που ήταν ακόμη ασμίλευτα και ακατέργαστα, αλλά βρίσκοντας ένα βήμα από τον Χίλι, τους δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχτούν. Με ακούσματα σκληρά, ατόφια που είχαν έντονο πολιτικό περιεχόμενο, σηματοδότησαν ένα απότομο πέρασμα από την ντίσκο και το κλασικό ροκ σε κάτι πιο ωμό, μηδενιστικό και ανατρεπτικό. Το Punk μόλις είχε γεννηθεί. Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του CBGB. Ήταν κάτι σαν αντίδοτο στη σκληρή κοινωνικοοικονομική κρίση των ημερών.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

Παραγωγή: Ιαπωνική Σκηνοθεσία: Χιροκαζού Κορέεντα
Πρωταγωνιστούν: Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Μάτσικο Ονο, Γιόκο Μάκι



Περίληψη
Ενα τρυφερό αλλά και ανάλαφρο πορτραίτο δύο διαμετρικά αντίθετων οικογενειακών μοντέλων στη σύγχρονη Ιαπωνία, με επίκεντρο τον γονιό, αλλά κινητήρια δύναμη τα παιδιά. Θίγοντας θέματα πολύπλοκα και επώδυνα με πολύ προσεκτικό τρόπο, όπως ταιριάζει στο ανθρωπιστικό κινηματογραφικό βλέμμα του Κορέεντα. Βραβείο επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.
υπόθεση

Ο Ρυότα, έχει εργαστεί σκληρά όλη του τη ζωή, και πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να κάνει. Μέχρι που μια μέρα, η γυναίκα του δέχεται ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Ο 6χρονος γιος τους Κίτα, δεν είναι ο δικός τους. Το νοσοκομείο τους έδωσε το λάθος μωρό. Ο Ρυότα πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής, αν θα επιλέξει το παιδί που μεγάλωσε ή το φυσικό του παιδί. Όταν έρθει σε επαφή με την οικογένεια που μεγαλώνει το βιολογικό του παιδί, θα αρχίσει να αμφισβητεί και το ρόλο του ως πατέρα...

Ο ΚΟΣ ΠΙΜΠΟΝΤΙ & Ο ΣΕΡΜΑΝ

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ


Περίληψη
Βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων του 60 «The Rocky and Bullwinkle», το «Mr, Peabody & Sherman» είναι το νέο animation της Dreamworks.

Υπόθεση
Ο κος Πίμποντι είναι επιχειρηματίας, εφευρέτης, επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ, γευσιγνώστης, δύο φορές Ολυμπιονίκης και ιδιοφυία.... Τυγχάνει όμως να είναι και σκύλος! Χρησιμοποιώντας την εξυπνότερη εφεύρεση του, την μηχανή του ΧΡΟΝΟΑΥΓΟΥ, ο κος Πίμποντι και ο υιοθετημένος γιος του Σέρμαν μεταφέρονται πίσω στο χρόνο για να ζήσουν, από πρώτο χέρι, κάποια κοσμοϊστορικά γεγονότα, παρέα με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες όλων των εποχών. Οταν όμως ο Σέρμαν παραβαίνει τους κανόνες μετακίνησης στο χρόνο, οι δυο ήρωες ξεκινούν μια κούρσα αποκατάστασης της ιστορίας και σωτηρίας του μέλλοντος, ενώ ο κος Πίμποντι θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις  που συνάντησε ποτέ - αυτή του να είναι γονιός.


 Staxtopouta

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...