Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014


Οι Ταινίες της εβδομάδας 13 Φεβρουαρίου  2014

Η καλύτερη ταινία της εβδομάδας είναι  για πολλούς το Dallas Buyers Club του Ζαν Μαρκ Βαλέ. O Μάθιου Μακόναχι ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην υποκριτική του και βάζει το όνομα του στα φαβορεί για Όσκαρ. Την καρδιά όμως την έκλεψε ο Εγωιστής Γίγαντας η ματιά της Κλιό Μπαρνάρντ δηλώνει πως το σινεμά είναι και γυναικεία υπόθεση.

Η ταινία Μνημείων Άνδρες του Τζορτζ Κλούνεϊ "μετριοκαλή"  όμως η απάντηση του στην Ελληνίδα Δημοσιογράφο άναψε φωτιές είδατε τι κάνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!! Οι ρομαντικοί του Άγιου Βαλεντίνου έχουν την ταινία τους Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία του Ακίβα Γκόλντσμαν. Όσο για το ελληνική παρουσία της εβδομάδας η ταινία του Βαγγέλη Σεϊτανίδη Με Χωρίς Γυναίκες έχει την κλασική συνταγή επιτυχίας.  Δραματικές ταινίες με έντονους κοινωνικούς ή ιστορικούς προβληματισμούς, αλλά και κομεντί με πλάσματα φανταστικά περιλαμβάνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.  Εσείς θα πάτε σινεμά;

Η Κριτική των ταινιών είναι από την Αγγελική  Στελλάκη.

Εγωιστής Γίγαντας

Η Κλιό Μπαρνάρντ αποτελεί μία από τις πλέον ελπιδοφόρες γυναικείες φωνές του σύγχρονου σινεμά. Το αποδεικνύει περίτρανα με τη νέα της ταινία, τον Εγωιστή Γίγαντα, η οποία είναι χαλαρά βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Γουάιλντ. Στον εργατικό κόσμο της Βρετανίας, δύο αγόρια, ο Άρμπορ και ο Σουίφτι, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο. Αρχίζουν να αναζητούν παλιοσίδερα για λογαριασμό ενός φιλοχρήματου άνδρα. Η Μπαρνάρντ καταφέρνει και ανοίγει διάλογο με μία άλλη μορφή τέχνης, στήνοντας υπέροχα τα πλάνα της και έχοντας δύο εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς πρωταγωνιστές. Κατά τη γνώμη μου, μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς...






Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ 
Πρωταγωνιστούν: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ

Dallas Buyers Club

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρον Γούντραφ, ο οποίος μαθαίνει ότι πάσχει από AIDS και ότι έχει μόνο 30 ημέρες ζωής. Αποφασίζει να καταπολεμήσει την ασθένεια με διάφορους τρόπους, καθώς οι ΗΠΑ του αποκλείουν την πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες. Βρίσκει ως σύμμαχό του μία οροθετική τρανσέξουαλ. Σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί για το AIDS (δεν είναι ένα πολυκινηματογραφημένο θέμα), ταινία που οδήγησε τους Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο να χάσουν απίστευτα πολλά κιλά. Οι δύο πρωταγωνιστές δεν θεωρούνται τυχαία φαβορί για Όσκαρ. Ειδικά ο Τζάρεντ Λέτο είναι συγκλονιστικός στον ρόλο της Ρεϊγιόν. Όχι τυχαία, ήταν ο μόνος από τους συντελεστές που αναφερόταν στον χαρακτήρα του ως θηλυκό καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο θάρρος της ταινίας που δεν διστάζει να επικρίνει το αμερικανικό σύστημα υγείας.






Σκηνοθεσία: Ζαν-Μαρκ Βαλέ
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Γκάρνερ, Ντένις Ο' Χερ

Μνημείων Άνδρες

Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτέλεση προβληματική. Μία ομάδα ιστορικών τέχνης αναλαμβάνει να ανακαλύψει τα κλεμμένα έργα τέχνης από τους ναζί και να τα δώσει σε αυτούς στους οποίους ανήκουν. Μόνο που δεν πρόκειται για στρατιώτες, αλλά για μεσήλικες ή προβληματικούς χαρακτήρες που μόνο στον πόλεμο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται. Ο Κλούνεϊ ασχολείται με ένα σοβαρό θέμα, αλλά επιλέγει την κωμωδία για να αφηγηθεί την ιστορία του. Το αποτέλεσμα αδικεί το θέμα του, καθώς παραπέμπει περισσότερο σε παρεΐστικα πειράγματα, ενώ δεν διστάζει να επαναλάβει συχνά φιλοσοφημένα τσιτάτα του τύπου «η τέχνη είναι το παρελθόν μας». Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης μάς έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερες ταινίες, όπου ένα κλασικό κυνήγι θησαυρού μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών δεν θα είχε θέση. Δεν βοηθάει και το σάουντρακ του Αλεξάντερ Ντεσπλά που υπερκαλύπτει την αφήγηση.






Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάντσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνβιλ

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Ένα παραμύθι για ενήλικες έφτιαξε ο Ακίβα Γκόλντσμαν, σεναριογράφος του Ένας Υπέροχος Άνθρωπος. Σε μία εναλλακτική Νέα Υόρκη, ένα ζευγάρι συναντάται. Εκείνη έχει λίγο χρόνο μπροστά της και εκείνος προσπαθεί να ξεφύγει από έναν δαίμονα που καραδοκεί να καταστρέψει οτιδήποτε ωραίο υπάρχει στον κόσμο. Η ιστορία θα συνεχιστεί στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτή την ιστορία. Ωστόσο, παρά το αφελές σενάριο, καταφέρνει να «ζεστάνει» τον θεατή με την υπέροχη φωτογραφία της, το μήνυμα και τον ρομαντισμό της. Καθόλου τυχαία βγαίνει στις αίθουσες για να συμπέσει με τον Άγιο Βαλεντίνο. Πανέμορφες παρουσίες η Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ (γνωστή από το Downton Abbey) και η Τζένιφερ Κόνελι.





Σκηνοθεσία: Ακίβα Γκόλντσμαν
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Γουίλιαμ Χαρτ, Εύα Μαρί Σέιντ

Vampire Academy

Η ταινία που ευελπιστεί να καλύψει το κενό του Twilight και η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε εφηβικό κοινό. Δύο κοπέλες, μία βρικόλακας και μία φύλακας, το έχουν σκάσει από το κολέγιο. Αναγκάζονται να επιστρέψουν και εκεί έρχονται αντιμέτωπες με σειρά απειλών. Η ταινία δεν διαθέτει, δυστυχώς, τον αυτοσαρκασμό του Warm Bodies, αλλά ούτε και τη μαγεία ενός Χάρι Πότερ. Το αποτέλεσμα είναι μια άνευρη, αμήχανη ταινία που ασχολείται με μερικούς εφηβικούς ενθουσιασμούς και ελάχιστα μαγικά συμβάντα. Το τέλος μένει ανοιχτό, καθώς η σειρά διαθέτει αρκετά βιβλία ακόμα που οι παραγωγοί πολύ θα ήθελαν να τα δουν να γυρίζονται ταινίες.




Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς
Πρωταγωνιστούν: Ζόι Ντόιτς, Λούσι Φράι, Σάρα Χάιλαντ, Ντανίλα Κοσλόφσκι, Γκάμπριελ Μπερν

Με χωρίς γυναίκες

Ο Ρίκος και ο «Κουστώ», παιδικοί φίλοι, ο πρώτος λαμόγιο του Δημοσίου, ο δεύτερος χρεοκοπημένος επιχειρηματίας, ξεκινούν με ένα τροχόσπιτο για να βρουν μια παλιά τους συμμαθήτρια κάπου στην Ηλεία. Καθ΄οδόν, ο Ρίκος αμπελοφιλοσοφεί και αναζητά εξωσυζυγικές περιπέτειες, ενώ ο «Κουστώ» επικοινωνεί ελάχιστα, λόγω κατάθλιψης. Φυσικά, κάπου σε αυτό το τοπίο θα εμφανιστεί και μία μυστηριώδης γυναίκα.



Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σεϊτανίδης
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δημήτρης Ήμελλος, Σμαράγδα Καρύδη, Σοφία Σεϊρλή, Γιάννης Στάνκογλου


NYMPHOMANIAC: ΜΕΡΟΣ Β

Συνεχίζεται το άγριο, αλλά ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Περνάμε στα τελευταία τρία κεφάλαια της ιστορίας.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Η Ανατολική Εκκλησία, συχνά αναφέρεται ως η Εκκλησία της χαράς, ενώ η Δυτική ως η Εκκλησία του πόνου. Αν κάναμε ένα νοερό ταξίδι από τη Ρώμη προς την ανατολή, ανακαλύπτουμε ότι απομακρυνόμαστε από τις ενοχές και τον πόνο, και πλησιάζουμε το φως και τη χαρά. Ωστόσο, η Τζο πιστεύει ότι ο πόνος και η ευχαρίστηση, είναι πιο κοντά απ όσο νομίζουμε. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη, με μια πρώτη ματιά είναι μια πανομοιότυπη ρέπλικα του αντικειμένου που κοιτάζεις. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, γιατί το αντικείμενο αντικατοπτρίζεται, και γι αυτό θα είναι πάντα ελλατωματικό, μία μόνο εκδοχή του πρωτότυπου. Η Τζο προσπαθεί να ξεφορτωθεί την εμμονή της. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι κρυμμένα γιατί τα έχουμε συνηθίσει. Αν αλλάξεις την οπτική γωνία, μπορούν να ξαφνικά να αποκτήσουν τελείως διαφορετικό νόημα. Η Τζο ξεκινά μια σκοτεινή επιχείρηση, και σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή της χάρισε πολύτιμες δεξιότητες.



Παραγωγή: Δανία - Γερμανία - Γαλλία - Βέλγιο - Βρετανία Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενζμπρούργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Γουίλεμ Νταφόε, Ούμα Θέρμαν, Τζέιμι Μπελ

Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών εδώ: cinepivates


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...