Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ Ή ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ;


Το φτύσιμο ή το ενδιαφέρον θα τον κάνουν να κολλήσει;

Όλες οι φίλες μου αλλά και όλες οι αναγνώστριες του  Staxtopouta.gr ένα είναι που ζητάνε σε μια νέα σχέση: Να τον κάνουν να σκαλώσει μαζί τους! Όμως ποια στρατηγική να εφαρμόσουν;  Να του δείξουν ενδιαφέρουν ή να φάνε άκυρα πολλά; Οι κλασικές ατάκες : πως οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο πιο πολύ τους “φτύνεις” τόσο πιο πολύ κολλάνε. Φυσικά αν ισχύει βέβαια αυτό στους άντρες δεν σημαίνει πως αφήνει απέξω και τις γυναίκες.

Για να δούμε όμως τελικά, τι είναι αλήθεια; Θυμηθείτε από τη δική σας εμπειρία, με έναν άντρα που σας άρεσε. Κι έδειξε τρελό ενδιαφέρον για εσάς από την αρχή. Μηνύματα, τηλέφωνα, λουλούδια, είχε γίνει χαλί να τον πατήσετε. Πώς νιώσατε; Στην αρχή σαν βασίλισσα, μετά όμως; Μήπως γρήγορα το ενδιαφέρον σας άρχισε να μειώνεται για εκείνον; Ναι ε; Μέσα έπεσα; Αλήθεια πόσο αντέχετε να σας θέλουν; Πόσο αγαπάτε τον εαυτό σας ; Και πόσο τελικά μπορείτε να δεχθείτε πως σας αγαπούν. Αυτά είναι μερικά θεματάκια που είναι ώρα να τα σκεφτείτε σοβαρά.

Κι εκείνος ο άλλος, που δεν σας έδινε και τόση σημασία και είχα πραγματικά “κολλήσει” σχεδόν ένα ολόκληρο καλοκαίρι; Γιατί; Μήπως έχετε συνηθίσει την απόρριψη και αυτό σας κάνει απλά να την δέχεστε καλύτερα; Θέλετε να λέτε πως τα δύσκολα έχουν ενδιαφέρον; Μήπως απλά θέλετε να του αποδείξετε τι αξίζετε; Και πόσο θα το πάτε το θεματάκι με το κόλλημα στην αδιαφορία; Μήπως να το δεις πριν είναι αργά;...

Η απάντηση  σ' όλα αυτά  δεν είναι απλή. Οι άνθρωποι είτε άντρες, είτε γυναίκες, όταν θεωρούν τον άλλον δεδομένο, χάνουν το  τους ενδιαφέρον. Γιατί η" καψούρα" είναι ένα παιχνίδι διεκδίκησης. Κι αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όχι μόνο στην αρχή αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια μιας σχέσης. Γι αυτό κι “επιτρέπεται” μέσα σε κανονικά φυσικά σε πλαίσια   οι στρατηγικές και τα παιχνίδια της γάτας με το χρυσόψαρο. Βέβαια υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η αδιαφορία του άλλου δεν είναι ένα… παιχνίδι, είναι αληθινή. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να μην προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τον κάνουμε δικό μας μόνο και μόνο για να τον κερδίσουμε, γιατί κι αν τελικά το καταφέρουμε, γρήγορα θα καταλάβουμε μετά πως δεν τον θέλαμε και τόσο, απλώς θέλαμε να επιβεβαιωθούμε, να νιώσουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε.


Μάλιστα όλο αυτό έχει ρίζες και στα παιδικά μας βιώματα. Ένα παιδί που ένιωθε απόρριψη από το οικογενειακό του περιβάλλον, στην ενήλικη ζωή του, ελκύεται από ανθρώπους που έχουν απορριπτική συμπεριφορά απέναντί του κι αυτό το κάνει αφ΄ενός μεν γιατί νιώθει οικεία έτσι, αφού ξέρει πως είναι, το έχει συνηθίσει, κι αφ΄ετέρου δε γιατί θέλει να επιβεβαιωθεί, να βρει έναν άνθρωπο που τελικά θα το αποδεχθεί.

Η χρυσή τομή βρίσκεται κάπου στη μέση. Πρέπει να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας μέχρι έναν βαθμό σ΄αυτόν που μας αρέσει, χωρίς όμως να γινόμαστε κουραστικές. Τόσο ώστε να πάρει το μήνυμα που θέλουμε. Κι έπειτα να τον αφήσουμε εκείνον να πάρει την πρωτοβουλία. Κανένας άντρας δεν θέλει μια γυναίκα που τον βομβαρδίζει στα μηνύματα και στα τηλεφωνήματα, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά ούτε και μια γυναίκα που δεν του δίνει καμία σημασία. Εξάλλου κι εμείς το ίδιο δεν θέλουμε; 

Μια συμβουλή έχω για εσάς  Staxtopoutes μου το ΠΑΝΤΑ κερδίζεται με μια-μια την μέρα!





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...