Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ;



Πώς μπορώ να διαβάσω τον καφέ; Μπορούν όλοι να το πουν;

Από γενιά σε γενιά πολλές γιαγιάδες, σαν αρχαίες Πυθίες, μεταφέρουν τις πληροφορίες που αφορούν το μέλλον του ενδιαφερόμενου, παρατηρώντας το φλιτζάνι του καφέ…Άραγε τι βλέπουν στον πυθμένα του φλιτζανιού; Πως είναι δυνατό η πορεία της ζωής να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις; Τι έλεγαν οι γιαγιάδες μας για την καφεμαντεία;

Η ποικιλία των σχημάτων, η καθαρότητά τους, η θέση τους και η ερμηνεία τους αποτελούν έναν γρίφο που λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως να τον αποκωδικοποιήσουν.

Για να λειτουργήσει το διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου, το οποίο βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο, κρατάμε με το αριστερό χέρι το φλιτζάνι που παίρνει το ρόλο της γυάλινης σφαίρας.

Οι επιθυμίες μας ενεργοποιούνται και τοποθετούν το δικό τους λιθαράκι στο κατακάθι, προκειμένου να αλλάξουν το παρελθόν και να επέλθει ευημερία στο παρόν και μέλλον. Οι οιωνοί έρχονται στην επιφάνεια και καταγράφονται σε ένα κομμάτι χαρτί. Οι προφητείες επιβεβαιώνονται και ο μεταφυσικός μαντικός τρόπος καθιερώνεται.

Όταν η “καφετζού” δεν βρίσκεται σε ευχάριστη διάθεση ή πενθεί, δεν μπαίνει στη διαδικασία να ρίξει ούτε μια ματιά στο τζελβέ (=κατακάθι) για να μην μεταφέρει αρνητική ενέργεια. Οι χρησμοί αναφέρονται σε γεγονότα που θα πάρουν σάρκα και οστά τους επόμενους πέντε μήνες.

Στο τέλος της μαγικής τελετουργίας δεν αναφέρεται η λέξη ευχαριστώ, για να μην ανατραπούν τα όσα ειπώθηκαν στη προσωπική επαφή των δυο ατόμων.

Τα απαραίτητα σύνεργα :

Ο καφές πρέπει να είναι ελληνικός (ή Τούρκικος κατά προτίμηση). 

Το φλιτζάνι πρέπει να έχει λευκό χρώμα εσωτερικά, να είναι κλασσικού σχήματος, με φαρδύ χείλος και στενότερο πάτο, όχι οι σημερινή ίσια κούπα για να αφήνει κατακάθι. 

Τρόπος : 

Πίνουμε τον καφέ μας ή αν δεν θέλουμε να τον πιούμε πίνουμε 3 γουλιές μόνο.. 
Ανακινούμε το φλυτζάνι με φορά τους δείκτες του ρολογιού ώστε να φύγει το κατακάθι από κάτω και να αφήσει τα γνωστά σχήματα στα τοιχώματα του φλιτζανιού μας.. χύνουμε το υπόλοιπο κατακάθι και μετά, το αφήνουμε ανάποδα στο πιατάκι να στραγγίξει για δύο λεπτά, και συγκεντρωνόμαστε στην ερώτηση του ενδιαφερομένου. 

Ερμηνευτικά σχόλια : 

Τα σχήματα που είναι κοντά στο χερούλι, δείχνουν άμεσα γεγονότα. 

Όσα είναι απέναντι, δείχνουν μακρινά γεγονότα, ή απρόοπτα και ξένα από το οικείο περιβάλλον. 

Όσα είναι στο πλάι του φλιτζανιού δείχνουν ενδεχόμενα γεγονότα κοντινά, μέσα σε δύο εβδομάδες. 

Όσα είναι κάτω, στον πάτο, μιλούν για πιθανότητες μακρύτερες, πάνω από μήνα. 

Σύμβολα αριστερά από το χερούλι, μπορεί να μιλούν για το παρελθόν, ενώ δεξιά από το χερούλι, να μιλούν για το σήμερα και το αύριο.


Δείτε επίσης:

Πηγή:   maidanoi.com



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...