Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ "ΒΓΑΛΕΤΕ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;


Πώς να οργανώσετε τις διακοπές των ονείρων σας και να τη "βγαλέτε"οικονομικά;

Επιτέλους καλοκαιρινές διακοπές το περιμένουμε όλο το χρόνο και σε κάθε  δύσκολη στιγμή του χειμώνα  αυτές  ονειροπολούσαμε για να πάρουμε δυνάμεις. Όμως πόσα χρήματα πραγματικά μπορούμε να διαθέσουμε για να κάνουμε πραγματικότητα τις ονειρεμένες μας καλοκαιρινές διακοπές; Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η οικονομική εκμετάλλευση  των εργαζομένων, λίγοι λογαριασμοί που τρέχουν και τα  ιδρωμένα μας χρήματα εξατμίζονται σε χρόνο ρεκόρ. Και όμως όλοι μπορούμε να χαρίσουμε στον  εαυτό μας μερικές μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης και μάλιστα χωρίς να σπαταλήσουμε ένα σκασμό λεφτά.  Πώς ; Ακολουθήστε ένα πλάνο και εφαρμόσετε μερικές τακτικές για να ρίξετε το κόστος των διακοπών σας χωρίς να κάνετε «έκπτωση» στην ποιότητά τους και στη χαλάρωση που τόσο έχετε ανάγκη...

Νοικιάστε ή αναζητήστε σπίτι και όχι ξενοδοχείο.Η διαμονή στις διακοπές έχει το μεγαλύτερο κόστος και αυτό είναι συχνά που μας οδηγεί σε κακής ποιότητας ξενοδοχεία ή στη χειρότερη, βγάζει τελείως από τα πλάνα μας τις διακοπές. Υπάρχουν λύσεις όμως, από τη στιγμή που παντού υπάρχουν ταξιδιώτες που θέλουν να έρθουν στα μέρη μας και εμείς να πάμε στα δικά τους.Η ανταλλαγή σπιτιών είναι κάτι πολύ διαδεδομένο πια και υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που φροντίζουν για την επικοινωνία ανά τον κόσμο των ταξιδιωτών και όσων προσφέρουν τα σπίτια τους για διαμονή. Αν ξεπεράσετε την αμηχανία ενός ξένου στον προσωπικό σας χώρο και λάβετε υπόψη σας ότι με αυτό τον τρόπο, κάποιος πάντα θα προσέχει το σπίτι σας, είναι μια πολύ καλή λύση.Αν πάλι δεν θέλετε να φιλοξενήσετε ή να φιλοξενηθείτε από αγνώστους, δοκιμάστε τουλάχιστον ένα από τα σπίτια των φίλων σας που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, είτε για δουλειά, είτε για σπουδές. Είναι πια πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις.

Το πιο μεγάλο site ανταλλάγης σπιτιών είναι αυτό:http://www.homeforexchange.com 
Και σας έχω και ένα ακόμα site που ανεβαίνει συνεχώς :http://www.lovehomeswap.com/?


Κλείστε τα αεροπορικά εισιτήρια με… στρατηγική

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι σαν το… χρηματιστήριο: άλλοτε ανεβαίνουν, άλλοτε κατεβαίνουν. Υπάρχουν όμως τρόποι να προνοήσετε και να εξασφαλίσετε ένα χαμηλό κόστος στα αεροπορικά εισιτήρια. Δοκιμάστε να κλείσετε το εισιτήριο τις Τρίτες, αφού οι εκπτώσεις των αεροπορικών ξεκινάνε κάθε Δευτέρα. Επίσης είναι φτηνότερο να ταξιδεύετε μεσοβδόμαδα ενώ όταν κλείνετε για δυο άτομα, καλύτερα να γίνει η κράτηση ξεχωριστά για κάθε άτομο. Όταν το σύστημα ψάχνει για πτήση με περισσότερες από μία διαθεσιμότητες, περιορίζει τις επιλογές και αυξάνει το κόστος.
Τις περισσότερες φορές επιλέγω  την airtickets.gr και προσέχω πάντα οι αεροπορικές εταιρίες να έχουν ένα καλό όνομα πίσω τους και αεροσκάφη καλό συντηρημένα.Π ροσόχη στις μικρές εταιρίες με λίγα αεροσκάφη που κάνουν προσφορές πολύ καλές αλλά δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και ποιότητα του ταξιδιού.

Επιλέξτε προορισμό πέρα από τους συνηθισμένους

Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό και πολλοί να απορρίψουν εξαρχής την ιδέα για διακοπές σε μέρη πέρα από τα προφανή, αλλά εκεί είναι που θα καταφέρετε πραγματική πτώση του κόστους των διακοπών.  Πόσοι θα πάνε πια στην Μύκονο και πόσο τελικά μπορείς να χαλάρωσης τον Αύγουστο μέσα στο νταβαντούρι της Μυκόνου. Υπάρχουν υπέροχα Ελληνικά νησιά που μπορούν να σας καταπλήξουν με τις παραλίες τους και τα γραφικά τους σοκάκια. Η Βενετία, η Βαρκελώνη και το Παρίσι,  ναι είναι Top επιλογές αλλά μήπως τελικά δεν είναι το καλύτερο για τους θερινούς μήνες; Εξερευνήστε την παραθαλάσσια Νότια Γαλλία την Γαλλική και Ιταλική Ριβιέρα και βρείτε χωριουδάκια ήσυχα γραφικά και ταυτόχρονα προσφέρουν διαμονή σε προσιτές τιμές.  Κάντε την διαφορά και επιλέξτε περιοχές όπως Λιθουανία, την Ουκρανία και την Κροατία. Θα σας εκπλήξουν τα μέρη αυτών των χωρών και θα απολαύσετε περισσότερο τις διακοπές σας αφού θα έχετε και περισσότερα χρήματα για διασκέδαση και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Το καλύτερο δε είναι, ότι δύσκολα θα συναντήσετε εκεί κάποιον γνωστό σας!

Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές των εταιρειών

Μερικά από τα πράγματα που ανεβάζουν το κόστος των διακοπών και τα οποία δεν λαμβάνουμε συχνά υπόψη, είναι τα τηλεφωνικά τέλη του εξωτερικού, οι προμήθειες των τραπεζών από τη χρήση των καρτών και η ασφάλεια του ταξιδιού. Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές εταιρείες και τράπεζες έχουν προσφορές και εκπτωτικά πακέτα για όσους τις προτιμήσουν για τις συναλλαγές τους. Τέλος, υπολογίστε τα έξοδά σας και το πιθανότερο είναι να σας συμφέρει να αγοράσετε μια κάρτα SIM από τη χώρα που επισκέπτεσθε.

Συγκρίνετε τιμές και εντοπίστε τις προσφορές

Μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, που ίσως να μην διαθέτετε, αλλά αν δεν έχετε και τα αντίστοιχα χρήματα να διαθέσετε, τότε καλό είναι να ασχοληθείτε και να συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων. Ψάξτε ενδελεχώς για τις προσφορές που συνήθως δεν είναι ορατές με «γυμνό» μάτι, αλλά με λίγη προσπάθεια θα τις εντοπίσετε και ρίξτε κατακόρυφα το κόστος.

Δείξτε εμπιστοσύνη στις ιστοσελίδες συγκριτικών κρατήσεων
Υπάρχουν πολλά αξιόπιστα sites όπως το booking.com το trivago.gr  που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και να βρεις το κατάλήμα που πραγματικά που ζητάς και στην τιμή που διαθέτεις για τις διακοπές σου. Οι φωτογραφίες των σωματείων μπορούν να σου δώσουν μια εικόνα του χώρου αλλά πάντα να διαβάζεται και τις κριτικές από τους πελάτες.

Όταν επιστρέφετε στην ίδια ιστοσελίδα για να κάνετε τις κρατήσεις για κάθε ταξίδι σας, η ιστοσελίδα το «αναγνωρίζει» και σας ανταμείβει. 
Πολλά από τα αυτά τα sites, επιβραβεύουν τους πιστούς πελάτες με πόντους, που όσο συσσωρεύονται γίνονται δωροεπιταγές και έχετε από το πουθενά το επόμενο ταξίδι σας πληρωμένο πριν καν το προγραμματίσετε.

Οπότε μην τεμπελιάσετε και όταν εμφανιστεί το παράθυρο που σας προτρέπει να εγγραφείτε στο κάθε site, συμπληρώστε τη φόρμα και μην ξεχνάτε μετά από κάθε αγορά να τσεκάρετε πάντα ότι μπήκαν οι πόντοι στο λογαριασμό σας. Οι εταιρείες σκέφτονται τους πελάτες τους, αλλά πρώτα σκέφτονται τον εαυτό τους.

Για τις καλύτερες προσφορές και οικονομικές διακοπές στους αγαπημένους σας προορισμούς κάντε κλικ εδώ!



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...