Πώς μπορείτε να θεωρηθείτε καλός φίλος;
Oι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες. Έχει ειπωθεί άπειρες φορές και κάθε μέρα το βιώνουμε. Ωστόσο, ο καθένας μας μπορεί αλλάζοντας τη συμπεριφορά του μπορεί να γίνει αγαπητός φίλος αλλά και η γνώμη του να έχει βαρύτητα για εκείνους.
Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:
Είναι ανώφελο να κατακρίνεις τον άλλον, αφού αναπόφευκτα θα περάσει σε άμυνα και θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί. Δυστυχώς, πολλές φορές πέφτει κανείς στη παγίδα να κρίνει το φίλο του ακόμα και αν θέλει να το συμβουλεύσει ή να τον προστατέψει.
Δοκιμάστε τον έπαινο αντί για την κριτική την επόμενη φορά που θα συζητάτε ένα θέμα με τους φίλους σας.
Υπάρχει μια τάση να προσπαθεί να διορθώσει κανείς τα λάθη του άλλου ή να κατηγορεί τον άλλον χωρίς να κοιτά τον εαυτό του και τα δικά του λάθη.
Τα πιο δημοφιλή άτομα είναι εκείνα που αφήνουν τους συνομιλητές τους να μιλάνε και ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα προβλήματά τους.
Κάθε φορά που ακούτε τον άλλο να περιγράφει ένα γεγονός της ζωής του, προσπαθείτε να μην μπείτε στο ρόλο του κριτή ή του αναλυτή. Ακούστε τον προσεκτικά και προσπαθήστε να καταλάβετε το λόγο που συμπεριφέρθηκε έτσι
τη δεδομένη στιγμή. Από τα λεγόμενα τα δικά του πάντα και όχι από αυθαίρετα και βιαστικά συμπεράσματα που θα βγάλετε μόνοι σας.
Μπορεί κάποιος να κάνει περισσότερους φίλους μέσα σε δύο μήνες αν ενδιαφερθεί ουσιαστικά από τους άλλους απ’ όσους σε δύο χρόνια με το να προσπαθεί να κάνει τους ενδιαφερθούν για εκείνον.
Δείτε επίσης: 5+1 στοιχεία για να ανακαλύψεις τον «ψεύτικο» φίλο
Πηγή:jenny.gr